PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Feliks Chmurkowski

Feliks Chmurkowski
URODZONY: 18 maj 1896, Warszawa
ZMARŁ: 16 kwiecień 1971 w wieku 74 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (19)
1970
Pan Dodek
szatniarz
1964
Rękopis znaleziony w Saragossie
1963
Smarkula
"stary cap" w taksówce Floriana
1963
Dwa żebra Adama
aptekarz Jan Paweł Maczek
1962
Mandrin
1959
Café pod Minogą
Konstanty Aniołek
1959
Biały niedźwiedź
Nowacki
1954
Pod gwiazdą frygijską
starosta
1949
Ślepy tor
Cezary Krogulski
1939
U kresu drogi
aptekarz
1938
Kłamstwo Krystyny
1937
Piętro wyżej
jej ojciec Stefan Bonecki
1936
Bohaterowie Sybiru
inżynier
1936
Jego wielka miłość
minister
1935
Antek Policmajster
lekarz
1935
Jaśnie pan szofer
przemysłowiec Szober
1935
Kochaj tylko mnie
lekarz
1935
Wacuś
nauczyciel
1933
Jego ekscelencja subiekt
gość u Poreckich
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll