PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Grzegorz Lachman

Grzegorz Lachman
URODZONY: 11 lipiec 1935, Łódź
ZMARŁ: 30 marzec 2020 w wieku 84 lat, Sulejówek
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (57)
2002
Jak powstawało "Quo vadis"
Zdjęcia
1996
W poszukiwaniu białego anioła
Zdjęcia
1995
Od świtu do nocy
Zdjęcia
1994
Ty o lesie ciągle marzysz...
Zdjęcia
1994
Z chłopa prezes
Zdjęcia
1991
"To nie ten sierpień..."
Zdjęcia
1984
Film dla dorosłych
Zdjęcia
1983
Sto lat
Zdjęcia
1982
Loty taktyczne
Zdjęcia
1982
Nie idź mamo
Zdjęcia
1982
Związek ociemniałych żołnierzy
Zdjęcia
1981
Budownictwo monolityczne w systemie SBM-75
Zdjęcia
1981
Niegasnący płomień
Zdjęcia
1981
Wojskowa Alma Mater
Zdjęcia
1980
Orkiestra jedna z 600
Zdjęcia
1980
Z dala od kraju
Zdjęcia
1979
Żołnierskie wspomnienia
Zdjęcia
1978
Artylerzyści
Zdjęcia
1978
Płowce
Zdjęcia
1978
Polacy w wiośnie ludów
Zdjęcia
1978
Powstanie styczniowe
Zdjęcia
1978
Płowce - 1331 rok
Zdjęcia
1977
Bezpieczeństwo pracy na statku
Zdjęcia
1977
Hałas
Zdjęcia
1977
Nie mierz sił na ciężary
Zdjęcia
1977
Niedaleko pada jabłko od jabłoni
Zdjęcia
1977
Obowiązki pracownika stoczni w zakresie BHP
Zdjęcia
1977
Pieszy przed tobą
Zdjęcia
1977
Proces brzeski
Zdjęcia
1977
Woda dla wsi
Zdjęcia
1977
Zasady bezpiecznego zachowania się w stoczni
Zdjęcia
1976
Paryskie wędrówki
Zdjęcia
1975
Paryż
Zdjęcia
1975
Pasje
Zdjęcia
1975
Piotrowski i inni
Zdjęcia
1975
Szkoły oficerów rezerwy
Zdjęcia
1975
Apel warszawski
Zdjęcia
1975
Zanim włączysz pierwszy bieg
Zdjęcia
1974
Miłe złego początki
Zdjęcia
1974
Powstanie kościuszkowskie
Zdjęcia
1974
Sanitariusze
Zdjęcia
1974
Śląska estrada wojskowa
Zdjęcia
1973
Budowlani
Zdjęcia
1973
U progu domu
Zdjęcia
1973
Wiedza okrętowa. Teoria pracy steru
Zdjęcia
1973
Wojska obrony powietrznej kraju
Zdjęcia
1973
Wiedza okrętowa. Współdziałanie śrub i sterów
Zdjęcia
1973
Wiedza okrętowa. Teoria pracy śrub
Zdjęcia
1972
Średniowieczna kultura rycerska
Zdjęcia
1971
W służbie narodu
Zdjęcia
1970
Żołnierze
Zdjęcia
1970
Wiosną w Józefowie
Zdjęcia
1969
Autoportret 1877-1926
Zdjęcia
1969
Szlakiem II Armii Wojska Polskiego
Zdjęcia
1968
Leśne ścieżki
Zdjęcia
1967
Nasza milicja
Zdjęcia
1966
Zamki polskie
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (2)
1975
Polska szkoła na Batignolles
Współpraca
1956
Patelnia
Współpraca
Opis
Przez wiele lat był zawodowo związany z Wytwórnią Filmową "Czołówka" w Warszawie. Autor zdjęć do kilkudziesięciu filmów dokumentalnych. M.in. takich jak "Budowlani" czy też "Loty taktyczne".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll