PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Władysław Terlecki

Władysław Terlecki
URODZONY: 18 maj 1933, Częstochowa
ZMARŁ: 03 maj 1999 w wieku 65 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (22)
1995
"Chmury nad nami rozpal w łunę". Julian Tuwim 1894-1953
Scenariusz
1995
"Alarm". Antoni Słonimski 1895-1976
Scenariusz
1995
Szaleńcy, wzrośniem kiedyś kłosami wolności". Jan Lechoń 1899-1956
Scenariusz
1995
"Alarm". Antoni Słonimski 1895-1976
Scenariusz
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
Scenariusz
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
Scenariusz
1995
"Chodźmy kraść na górach ogień. Mniej nie warto" Kaziemierz Wierzyński 1894-1969
Scenariusz
1995
"Chmury nad nami rozpal w łunę". Julian Tuwim 1894-1953
Scenariusz
1995
"Mapa pogody". Jarosław Iwaszkiewicz 1894-1980
Scenariusz
1995
"Chodźmy kraść na górach ogień. Mniej nie warto" Kazimierz Wierzyński 1894-1969
Scenariusz
1994
Młodość winna być nagła i ostra jak klinga!
Scenariusz
1988
Gwiazda piołun
Scenariusz
1988
Schodami w górę, schodami w dół...
Scenariusz
1984
Pismak
Scenariusz
1984
Pismak
Na podstawie
1981
Cień
Autor dialogów
1980
W biały dzień
Na podstawie
1978
... Gdziekolwiek jesteś panie prezydencie...
Scenariusz
1978
Bestia
Scenariusz
1976
Klara i Angelika
Scenariusz
1975
Bielszy niż śnieg
Scenariusz
1971
Bolesław Śmiały
Scenariusz
 AKTOR (1)
1996
Wierność i zdrada... O twórczości Władysława Terleckiego.
(bohater filmu)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll