PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jan Himilsbach

Jan Himilsbach
URODZONY: 30 listopad 1931, Mińsk Mazowiecki
ZMARŁ: 11 listopad 1988 w wieku 56 lat, Warszawa
Filmografia
 AKTOR (33)
2002
Himilsbach. Prawdy, bujdy, czarne dziury
On sam
2000
Kalipso
Kalipso
1993
W filmie nikt nie umiera
(bohater filmu)
1986
Ostatni dzwonek
Zdzich Potocki
1985
Starzy znajomi
meliniarz Jasio
1984
Zabawa w chowanego
gość w lokalu
1984
Czas dojrzewania
portier
1984
Bez pieniędzy czyli 24 godziny z życia Jana Himilsbacha
1981
Zderzenie
1980
Bumerang
1980
Przerwanie abstynencji
1978
Koty to dranie
handlarz na targu
1978
Płomienie
ojciec
1977
Deja vu czyli skąd my to znamy
Profesor
1976
Motylem jestem, czyli romans czterdziestolatka
pijaczek przy budce telefonicznej
1976
Czy jest tu panna na wydaniu
stróż w zakładzie pracy
1976
Przepraszam, czy tu biją?
Niedźwiedź
1975
Obrazki z życia
Fałszywy literat (nowela "Literat")
1974
Chleba naszego powszedniego
Jakubiak, były dozorca na budowie
1974
Jak to się robi
pisarz Narożny
1974
Wielkanoc
1974
Historia pewnej miłości
majter Edka
1974
Wiosna panie sierżancie
stolarz Leon Marchelczyk
1973
Wniebowzięci
Lutek
1972
Trzeba zabić tę miłość
dozorca
1972
Przeprowadzka
tragarz Matraszek (głos)
1972
Dziewczyny do wzięcia
kelner (nie występuje w napisach)
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
następca Benka "Kwiaciarza"
1972
Kwiat paproci
gość zjazdu
1971
Skorpion, panna i łucznik
"Mistrz"
1971
Na przełaj
Sprzedawca dewocjonaljów
1971
Punkt wyjścia
pacjent Gliński
1970
Rejs
Sidorowski, uczestnik rejsu
 SCENARIUSZ (6)
1987
Jedenaste przykazanie
Scenariusz
1984
Zabawa w chowanego
Scenariusz
1983
Fucha
Na podstawie
1974
Chleba naszego powszedniego
Scenariusz
1973
Przyjęcie na dziesięć osób plus trzy
Scenariusz
1973
Wniebowzięci
Scenariusz
 INNE (1)
1976
Stolarz
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll