PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

John Hurt

John Hurt
URODZONY: 22 styczeń 1940, Chesterfield
Filmografia
 AKTOR (48)
2016
Jackie
Ksiądz
2014
Herkules
Kotys
2014
Hercules: The Thracian Wars
2013
Snowpiercer: Arka przyszłości
Gilliam
2013
Tylko kochankowie przeżyją
Marlowe
2012
Jayne Mansfield’s Car
Kingsley Bedford
2011
Szpieg
Kontrola
2011
Immortals. Bogowie i herosi 3D
Stary Zeus
2011
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część II
Ollivander
2011
Melancholia
Dexter
2010
Love at First Sight
Arthur
2010
Harry Potter i Insygnia Śmierci: Część I
Ollivander
2009
Zakochany Nowy Jork
Boj hotelowy (segment "Shekhar Kapur")
2009
The Limits of Control
Gitarzysta
2009
The Gruffalo
Sowa (głos)
2008
Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki
Profesor Oxley
2008
Hellboy 2: Złota Armia
Profesor Broom
2005
V jak Vendetta
Adam Sutler
2005
Szeregowiec Dolot
Felix (głos)
2005
Shooting Dogs
Christopher
2005
Manderlay
Narrator (głos)
2005
Klucz do koszmaru
Ben Devereaux
2004
Shadowing the Third Man
Narrator (głos)
2004
Hellboy
Trevor Bruttenholm
2003
Dogville
Narrator (głos)
2003
Hazardzista
Victor Foss
2001
Kapitan Corelli
Doktor Iannis
2001
Harry Potter i Kamień Filozoficzny
Pan Ollivander
2000
Tygrys i przyjaciele
Narrator (głos)
2000
Stracone dusze
Ojciec Lareaux
2000
Ostatnia taśma Krappa
Krapp
1998
The Commisioner
James Morton
1998
The Commissioner
James Morton
1998
The Climb
Chuck Langer
1997
Bandyta
Babits
1995
Truposz
John Scholfield
1995
Rob Roy
Markiz Montrose
1993
I kowbojki mogą marzyć
Księżna
1990
Pole
"Bird" O'Donnell
1984
1984
Winston Smith
1984
Najlepszą zemstą jest sukces
Dino Montecurva
1982
Nocny lot
Peter Strelzyk
1980
Wrota niebios
Billy Irvine
1980
Człowiek słoń
John Merrick - Człowiek słoń
1979
Obcy - 8. pasażer "Nostromo"
Kane
1978
Krzyk
Anthony Fielding
1978
Wzgórze królików
Hazel (głos)
1966
Oto jest głowa zdrajcy
Richard Rich
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll