PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Grzegorz Klein

Grzegorz Klein
URODZONY: 19 lipiec 1966, Gdańsk
Filmografia
 AKTOR (5)
1993
Człowiek z...
oficer SB
1993
Wynajmę pokój...
chłopak, z którym przespała się Ewa
1993
Goodbye Rockefeller
Janusz, chłopak Beaty
1993
Balanga
grabarz, gwałciciel kochanki nauczyciela
1990
Korczak
Opis
Aktor filmowy, telewizyjny i teatralny.Początkowo studiował na Wydziale Aktorskim PWSFTviT w Łodzi. W 1990 roku skończył Polską Wyższą Szkołę Teatralną w Warszawie.

Zadebiutował na deskach warszawskiego Teatru na Woli (1990-92).

W swoim dorobku artystycznym ma wiele ról epizodycznych w serialach, takich jak "Samo życie", "Glina", "Klan".
Wcielił się, między innymi w postać Kelnera w kultowym filmie "Tato" (1994), Kaprala Lecha w "Samowolce" Feliksa Falka oraz Ubeka w produkcji "Generał Nil" (2009).
KJ
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll