PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zdzisław Szymański

Zdzisław Szymański
URODZONY: 21 lipiec 1914, Zakroczym
ZMARŁ: 04 styczeń 1986 w wieku 71 lat, Grajewo
Filmografia
 AKTOR (16)
1983
Na odsiecz Wiedniowi
(nie występuje w napisach)
1982
Śpiewy po rosie
Łazarski
1981
Karabiny
1979
Zerwane cumy
Stasiek
1978
Szpital Przemienienia
pacjent szpitala
1976
Najlepsze w świecie
robotnik drogowy
1975
Obrazki z życia
Odwiedzający "literata" w szpitalu (nowela "Literat") (nie występuje w napisach)
1975
Partita na instrument drewniany
Stulpa
1974
Awans
Lipka
1971
Bicie serca
policjant
1971
5 i 1/2 bladego Józka
1963
Między brzegami
jej ojciec
1963
Ranny w lesie
Mruk
1963
Daleka jest droga
żołnierz
1962
Mężczyźni na wyspie
Jarząbek
1956
Cień
chłop z ręką na temblaku
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll