PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Danuta Wodyńska

Danuta Wodyńska
URODZONA: 31 maj 1922, Lwów
ZMARŁA: 04 lipiec 2001 w wieku 79 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTORKA (18)
1992
Sprawa kobiet
wariatka na posterunku policji
1991
Femina
Nauczycielka Bogny
1986
Boczny tor
pani Ania, sąsiadka Wiśniewskich
1979
Skradziona kolekcja
pielęgniarka
1975
Obrazki z życia
Urzędniczka (nowela "Sprawa mydła")
1974
Wiosna panie sierżancie
Michnikowa, matka "Szczygła"
1974
Awans
Zakalicha
1974
Ziemia obiecana
Mullerowa
1970
Legenda
sąsiadka Stawicka
1970
Brzezina
Katarzyna
1970
Album polski
kobieta jadąca do Częstochowy
1967
Szach i mat (TV)
obserwatorka gry
1966
Kochankowie z Marony
siostra Eufrozyna
1966
Ktokolwiek wie...
praczka dziennikarza
1963
Kryptonim Nektar
sprzedawczyni napojów; nie występuje w czołówce
1962
I ty zostaniesz Indianinem
kobieta na ulicy
1961
Dziś w nocy umrze miasto
Kirstie
1954
Pokolenie
Franusiowa, sąsiadka Stacha
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll