PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Sergiusz Sprudin

Sergiusz Sprudin
URODZONY: 02 luty 1913, Stracza Mała
ZMARŁ: 02 styczeń 1996 w wieku 82 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (56)
1978
Witold Małcużyński we wspomnieniach bliskich
Zdjęcia
1978
Opowieść o zwykłym mieście
Zdjęcia
1977
Warszawski dzień
Zdjęcia
1977
Berlin - Ułan Bator
Zdjęcia
1977
Warszawa - Praha
Zdjęcia
1977
Sofia - Budapeszt - Moskwa
Zdjęcia
1976
Grunwald
Zdjęcia
1976
Grunwald
Zdjęcia
1976
Akademia ORMO
Zdjęcia
1975
Mosty
Zdjęcia
1975
Wystawa
Zdjęcia
1974
Miasto niezwykłe Warszawa
Zdjęcia
1974
Kalendarz warszawski
Zdjęcia
1973
Szkice polskie
Zdjęcia
1973
Pochód
Zdjęcia
1971
Skarby Jasnej Góry
Zdjęcia
1971
Pielgrzymka na Jasną Górę
Zdjęcia
1970
Choroba 422
Zdjęcia
1969
Sudety
Zdjęcia
1969
Zjednoczenie morskich stoczni remontowych
Zdjęcia
1969
Czekam w Monte Carlo
Operator kamery
1968
2000000 DWT
Zdjęcia
1967
Stocznia
Zdjęcia
1967
Chochołowskie pasje
Zdjęcia
1967
Tańce wschodniej Afryki
Zdjęcia
1967
Pod słońcem równika
Zdjęcia
1966
Bałtyk
Zdjęcia
1965
Stocznia Gdynia
Zdjęcia
1965
Polska nieznana
Zdjęcia
1964
Wizyta w pustyni
Zdjęcia
1963
Lodołamacze
Zdjęcia
1963
Visitez Zakopane
Zdjęcia
1962
Hindukusz
Zdjęcia
1962
Dok
Zdjęcia
1961
Wariant R
Zdjęcia
1960
Śnieżka nadaje szyfr
Zdjęcia
1960
Karpacz
Zdjęcia
1959
Koncert na ekranie
Zdjęcia
1958
Dezerter
Zdjęcia
1958
Opowieść o Ołtarzu Mariackim
Zdjęcia
1958
Kurban - Bajram
Zdjęcia
1958
Narciarze
Zdjęcia
1958
Trochę słońca...
Zdjęcia
1957
Hasło ratunek
Zdjęcia
1956
Zielony i czarny Śląsk
Zdjęcia
1956
Śląsk
Zdjęcia
1955
Gdy 202 nie odpowiada
Zdjęcia
1954
Ukryty w słońcu
Zdjęcia
1954
Uczta Baltazara
Zdjęcia
1954
Nad Odrą świt
Zdjęcia
1954
Błękitny Krzyż
Zdjęcia
1952
Bajka
Zdjęcia
1952
Igrzyska harcerskie
Zdjęcia
1950
Dzieło Wita Stwosza
Zdjęcia
1950
Budujemy rudowęglowce
Zdjęcia
1947
Ziemia lubuska
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (23)
1984
U progu nowoczesności
Reżyser
1984
U narodzin nowoczesności
Reżyser
1980
Piernikiana - per tuba sola
Reżyser
1980
Piernikiana - Per Tuba Sola
Reżyser
1979
Żwirko i Wigura
Reżyser
1978
Morski inżynier
Reżyser
1978
Muzyka polska
Reżyser
1977
Sposób z nieba
Reżyser
1977
Współpraca
Reżyser
1974
Pilot z agro
Reżyser
1974
Od pierwszych dni
Reżyser
1973
Szkice polskie
Reżyser
1970
Choroba 422
Reżyser
1969
Zjednoczenie morskich stoczni remontowych
Reżyser
1969
"Stefan i Batory"
Reżyser
1969
Sudety
Reżyser
1968
2000000 DWT
Reżyser
1966
Jaskinia
Reżyser
1963
Lodołamacze
Reżyser
1963
Szkoła
Reżyser
1962
Zamarła turnia
Reżyser
1962
Dok
Reżyser
1961
Wariant R
Reżyser
 SCENARIUSZ (7)
1979
Żwirko i Wigura
Scenariusz
1977
Sposób z nieba
Scenariusz
1974
Pilot z agro
Scenariusz
1973
Szkice polskie
Scenariusz
1965
Stocznia Gdynia
Scenariusz
1961
Wariant R
Scenariusz
1952
Nad granica pokoju
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll