PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zygmunt Bielawski

Zygmunt Bielawski
URODZONY: 19 maj 1937, Bolechów
ZMARŁ: 19 listopad 2006 w wieku 69 lat, Wrocław
Filmografia
 AKTOR (21)
2000
Sezon na leszcza
Filatelista
1992
Zwolnieni z życia
zwierzchnik kapitana
1991
Trzy dni bez wyroku
dyrektor Zakładu Poprawczego
1990
Ucieczka z kina "Wolność"
lekarz w szpitalu psychiatrycznym
1989
Wiatraki z Ranley
Dziennikarz
1988
Kornblumenblau
blokowy artystów
1988
Gwiazda piołun
pułkownik
1988
Pomiędzy wilki
Pułkownik Gawryluk
1988
Koniec
referent Zygmunt
1987
Klątwa Doliny Węży
Morineau
1984
Jak się pozbyć czarnego kota
dyrektor na budowie
1982
Wielki Szu
kelner w "Novotelu" we Wrocławiu
1982
Wyjście awaryjne
aktor w mundurze carskim w telewizyjnej toalecie; nie występuje w czołówce
1980
Wizja lokalna 1901
nauczyciel Pohl
1979
Biała gorączka
inżynier; nie występuje w napisach
1979
Janek
komunista w ZSRR
1978
Wśród nocnej ciszy
dziennikarz (nie występuje w napisach)
1974
Nie ma mocnych
Paweł Pawlak
1974
Cień tamtej wiosny
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
kelner (nowela "Teczka"); nie występuje w czołówce
1967
Sami swoi
Paweł Pawlak, młodszy syn Kazimierza
Opis
Polski aktor filmowy i teatralny. Polski aktor filmowy i teatralny. w latach 1963-2006 występował w Teatrze Polskim we Wrocławiu. Grał też w Teatrze Ziemi Łódzkiej (1962-63) i Teatrze im. Cypriana Kamila Norwida w Jeleniej Górze, którego był dyrektorem artystycznym.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll