PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Janusz Chabior

Janusz Chabior
URODZONY: 17 luty 1963, Legnica
Filmografia
 AKTOR (65)
2019
Polityka
2019
Miłość i Miłosierdzie
2019
Kobiety mafii 2
Adam
2019
Underdog
2019
Jak zostałem gangsterem. Historia prawdziwa
2017
Narzeczony na niby
2017
Reakcja łańcuchowa
policjant
2017
Botoks
ordynator
2017
Wyklęty
Minister
2017
PolandJa
Kloszard
2017
Nazywam się Julita
2017
Ja teraz kłamię
2016
Czarnowidzka
Boleń
2016
Ederly
2016
Deer Boy
myśliwy
2016
Na granicy
Dzidek
2015
Życie jest piękne
Żuk
2015
Bangistan
Bobitsky
2015
Żyć nie umierać
2015
Hycel
Hycel
2015
Disco Polo
Witek
2014
Służby specjalne
pułkownik Marian Bońka
2014
Obce ciało
Hipnotyzer
2013
Chce się żyć
"Łysy"
2013
Hardkor Disko
Ojciec
2013
Stacja Warszawa
mechanik
2013
128. szczur
Ojciec Pawła
2013
Ostatnie piętro
Derczyński
2013
Drogówka
Jasiu
2012
Hans Kloss - Stawka większa niż śmierć
Socha
2012
Trzy siostry T.
Stach
2011
Urodziny
lokator Rysiek
2011
Proste pragnienia
DJ
2011
W sypialni
Kupiec
2011
Daas
Łabędzki
2011
Ki
Taksówkarz
2011
Strona A
Jarek
2010
Muminki w pogoni za kometą
Włóczykij (polski dubbing)
2010
Robert Mitchum nie żyje
Recepcjonista
2010
Erratum
Syn Antoniego Michalaka
2010
Różyczka
Mężczyzna w restauracji
2010
Kołysanka
Dziadek Makarewicz
2010
Ćmy
Bernard
2010
Made in Poland
Wiktor
2010
Matka Teresa od kotów
Jacek
2009
Świnki
Pan Andrzej, sprzedawca opon
2009
Hel
Pacjent Waldemar Malec
2009
Zero
recepcjonista
2007
Wszystko będzie dobrze
lekarz
2007
Świadek koronny
Ryszard Nowak "Rysiek", gangster grupy pruszkowskiej
2007
Futro
Wiktor Szymoniuk, mąż Grażyny
2007
Środa, czwartek rano
"Pała"
2007
Kilka prostych słów
trener
2007
Środa, czwartek rano
"Pała"
2006
Autonaprawa
Edek
2005
Jestem
Mężczyzna z promu
2005
Przebacz
Borek, szef Stana, właściciel warsztatu samochodowego
2004
Królowa chmur
uczestnik blokady
2001
Gulczas, a jak myślisz?
Detektyw
2001
Jutro będzie niebo
Policjant
2001
Reich
Człowiek "Wieśka"
1998
Dom Pirków
listonosz
1994
Polska śmierć
1987
Za burtą
Klecha
ksiądz kanonik
Opis
Aktor filmowy i teatralny. Grał w teatrach: Dramatycznym w Legnicy (1991 – 1999), im. Heleny Modrzejewskiej w Legnicy (1999 – 2006), Rozmaitości w Warszawie od 2006 do chwili obecnej. W filmie występuje od 1993r. Laureat nagrody za obraz Przemysława Wojcieszka „Made in Poland” z 2010 r. za drugoplanową rolę męską na Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni. Od 1997 aktora oglądać można w Teatrze TV. Zadebiutował w spektaklu „Wigilia” Aliny Puchały w reż. Małgorzaty Kopernik.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll