PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Lech Witalis Brański

Lech Witalis Brański
URODZONY: 13 styczeń 1949, Łódź
ZMARŁ: 29 styczeń 2017 w wieku 68 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 DŹWIĘK (61)
2007
Ranczo Wilkowyje
Dźwięk
2006
Portret ze świątkiem w tle
Dźwięk
2004
Pisklak
Dźwięk
2004
Tulipany
Dźwięk
2003
Ogród rozkoszy ziemskich
Dźwięk
2002
Zawód: posłanka
Dźwięk
2001
Angelus
Dźwięk
2000
Koniec świata u Nowaków
Dźwięk
2000
Wyrok na Franciszka Kłosa (TV)
Dźwięk
2000
Cześć, Tereska
Dźwięk
1999
Wyborcza
Dźwięk
1998
Jacka Pałkiewicza zapiski z wyprawy do źródeł Amazonki
Dźwięk
1998
Sto minut wakacji
Dźwięk
1997
Polowanie
Dźwięk
1997
Kochaj i rób co chcesz
Dźwięk
1997
Paradajz
Dźwięk
1997
Polowanie
Dźwięk
1996
Wezwanie (TV)
Dźwięk
1995
Girl Guide
Dźwięk
1995
Gracze
Dźwięk
1995
Tolek Banan i inni
Dźwięk
1995
Akwarium
Dźwięk
1994
Legenda Tatr
Dźwięk
1993
Skutki noszenia kapelusza w maju (TV)
Dźwięk
1992
Czy ktoś mnie kocha w tym domu?
Dźwięk
1991
Przeklęta Ameryka
Dźwięk
1989
Ulica o której trochę wiem
Dźwięk
1988
Zmowa
Dźwięk
1988
Powrót do Polski
Dźwięk
1988
Łata
Dźwięk
1987
Cienie na piasku
Dźwięk
1987
Sami dla siebie
Dźwięk
1986
Pies na środku drogi
Dźwięk
1986
Dwie wigilie
Dźwięk
1986
Kino objazdowe
Dźwięk
1986
Maskarada
Dźwięk
1985
Fortuna Walka
Dźwięk
1985
Tętno
Dźwięk
1985
Rośliny trujące (TV)
Dźwięk
1985
Jesienią o szczęściu (TV)
Dźwięk
1984
Wśród dzieci niczyich
Dźwięk
1984
Kto za to zapłaci
Dźwięk
1984
Przywrócony do życia
Dźwięk
1984
Robactwo
Dźwięk
1984
Bo to ziemia nasza...
Dźwięk
1983
Stan wewnętrzny
Dźwięk
1983
Służba
Dźwięk
1983
Memoriał w sprawie polskiej
Dźwięk
1982
Czy zabrakło czegoś w ich życiu?
Dźwięk
1981
Warunki, można powiedzieć, naprawdę doskonałe...
Dźwięk
1981
U nas
Dźwięk
1980
Zatrzymać czas
Dźwięk
1980
Czekanie
Dźwięk
1979
Własna wina
Dźwięk
1979
Słoneczko jasne zza czarnych gór
Dźwięk
1979
Klincz
Dźwięk
1978
Człowiek z laską czyli portret człowieka praktycznego
Dźwięk
1978
W biegu
Dźwięk
1976
Koncert na piłę
Dźwięk
1975
Po drugiej stronie kamery
Dźwięk
1973
Za horyzontem
Dźwięk
 MUZYKA (56)
2007
Kobiety pachnące kawą i perfumami
Muzyka
2005
Pętla
Muzyka
2004
Pseudonim Jan Nowak
Muzyka
2001
Dlatego zrobiłem film
Muzyka
2000
Jan Zachwatowicz
Muzyka
1999
Rakowiecka
Muzyka
1998
Sprawa pułkownika Kuklińskiego
Muzyka
1998
Człowiek, który rozpoczął powstanie
Muzyka
1997
Wizy życia
Muzyka
1997
Metamorfozy bez końca
Muzyka
1997
Paradajz
Muzyka
1997
Wiza życia
Muzyka
1997
Polska w imperium GRU i KGB
Muzyka
1996
...nie zostałem twórcą...
Muzyka
1992
Plakat
Muzyka
1991
Przeklęta Ameryka
Muzyka
1989
Pan Samochodzik i praskie tajemnice
Muzyka
1989
Co lubią tygrysy
Muzyka
1988
Bez grzechu
Muzyka
1988
Zmowa
Muzyka
1988
Portret batalionów
Muzyka
1987
Sala nr 6
Muzyka
1986
Przypadek Hermana Palacza
Muzyka
1986
Dwie wigilie
Muzyka
1986
Przypadek Hermana - Palacza
Muzyka
1986
Wcześnie urodzony
Muzyka
1986
Przypadek Hermana Palacza
Dyrygent
1985
Pan W.
Muzyka
1985
Gdybyś przyszedł pod tę ścianę
Muzyka
1985
Rośliny trujące (TV)
Muzyka
1985
Greta
Muzyka
1984
Jest
Muzyka
1984
Bo to ziemia nasza...
Muzyka
1984
Wszystko powiem Lilce!
Muzyka
1983
Stan wewnętrzny
Muzyka
1983
Niedzielne igraszki
Muzyka
1983
Dolina szczęścia
Muzyka
1983
Ptak o którym trochę wiem
Kompozytor
1982
Rozmowa 1982
Muzyka
1982
Pajęczyna
Muzyka
1981
Dzień kobiet
Muzyka
1981
On, Ona, Oni
Muzyka
1980
Dokąd?
Muzyka
1980
Czułe miejsca
Muzyka
1980
Lęk przestrzeni
Muzyka
1980
Grzechy dzieciństwa
Muzyka
1980
Błękitna strzała
Muzyka
1980
Praktyczne wskazówki dla zbieraczy motyli
Muzyka
1979
Mysz
Muzyka
1979
Klincz
Muzyka
1979
Tajemnica szyfru Marabuta
Muzyka
1978
Fotoplastykon
Muzyka
1977
Aktor
Muzyka
1977
Rytm serca
Muzyka
1977
Rytm serca
Dyrygent
1976
Smuga cienia
Muzyka
 PION REŻYSERSKI (2)
1984
Jest
Reżyser
1975
Flirt
Współpraca
Opis
Absolwent Wydziału Reżyserii Dźwięku Państwowej Wyższej Szkoły Muzycznej w Warszawie (1973). Przez wiele lat pracował jako operatora dźwięku w Wytwórni Filmów Dokumentalnych. Autor muzyki teatralnej, rozrywkowej, telewizyjnej i filmowej. Zdobywca Orła za najlepszy dźwięk do filmu "Kochaj i rób co chcesz" w reżyserii Roberta Glińskiego (1999). Członek Polskiej Akademii Filmowej.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll