PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Edward Bryła

Edward Bryła
URODZONY: 31 grudzień 1920, Warszawa
ZMARŁ: 07 maj 1983 w wieku 62 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (48)
1979
Order Uśmiechu
Zdjęcia
1979
Czerwony krzyż na pocztowym znaczku
Zdjęcia
1979
Czerwony krzyż na pocztowym znaczku
Zdjęcia
1978
Do życiorysu miasta
Zdjęcia
1978
Przenikanie (obserwacje z pierwszej fazy)
Operator zdjęć specjalnych
1977
Koszalin
Zdjęcia
1977
Lato w Żabnie
Zdjęcia
1976
Pręgierz
Zdjęcia
1976
Z marszu...
Zdjęcia
1976
Raport w sprawie gospodarki żywnościowej
Operator zdjęć specjalnych
1975
Z tamtych lat
Zdjęcia
1975
Ostatnia wizyta
Zdjęcia
1975
Operacja "Złote wrota"
Zdjęcia
1973
Trudne powroty
Zdjęcia
1972
W Wilczym Gardle
Zdjęcia
1971
Paweł Wróbel
Zdjęcia
1971
Jak będziemy mieszkać
Zdjęcia
1971
Zagłada czy nadzieja
Zdjęcia
1971
Jacy będziemy
Zdjęcia
1969
Albert Forster
Zdjęcia
1969
Albert Forester
Zdjęcia
1969
Toast
Zdjęcia
1969
Gościniec
Zdjęcia
1969
Kilińszczacy
Zdjęcia
1969
Testament
Zdjęcia
1969
Druga Wiosna Ludów
Zdjęcia
1968
Wersal - Poczdam
Zdjęcia
1968
Gienek
Zdjęcia
1968
Dziki żywot koguta - bez światła i bez - słońca!
Zdjęcia
1968
Wersal-Poczdam
Zdjęcia
1968
Pan Ciuchcia
Zdjęcia
1967
Dokumenty walki 1939-1945
Zdjęcia
1966
Westerplatte
Zdjęcia
1966
Spotkania z Warszawą
Zdjęcia
1966
Teatrzyk aluzji i drwiny
Zdjęcia
1966
Stutthof
Zdjęcia
1965
Miłość na stronie
Zdjęcia
1963
Wczoraj i dziś WSM
Zdjęcia
1963
Powszedni dzień gestapowca Schmidta
Zdjęcia
1963
Ziemia wielkopolska
Zdjęcia
1963
Powrót piratów
Zdjęcia
1962
Kiedy były Szwedy
Zdjęcia
1962
Z dokumentów walki
Zdjęcia
1962
Kolorowa kronika czyli 10 minut dookoła świata
Zdjęcia
1961
Warszawa Jerzego Zaruby
Zdjęcia
1961
Świnoujście
Zdjęcia
1956
Mistrz Nikifor
Zdjęcia
1952
Z dziejów malarstwa polskiego
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (8)
1979
Bronić będziemy
Reżyser
1974
Punkt widzenia
Współpraca
1971
Godzina 11.15
Współpraca
1971
Bachleda
Współpraca
1971
Losy zamku...losy kraju
Współpraca
1969
Czarne krzyże
Współpraca
1968
Protest-68
Współpraca
1965
Od Wersalu do Westerplatte
Współpraca
 AKTOR (2)
1980
Olimpiada 40
Olaf
1976
Mgła
Czesiek
 ANIMACJA (1)
1975
Warszawa, miasto które nie zgodziło się umrzeć
Animacja
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll