PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Roman Dębski
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 ZDJĘCIA (73)
2012
Obcy - gatunki inwazyjne w Polsce. Zwierzęta
Zdjęcia
2012
Obcy - gatunki inwazyjne w Polsce. Rośliny
Zdjęcia
2010
Wodiczko
Zdjęcia
2009
Kern
Zdjęcia
2007
Bardzo krótki strajk
Zdjęcia
2007
Bardzo krótki strajk.14 - 15 grudnia 1981 roku
Zdjęcia
2005
Magurski park narodowy
Zdjęcia
2004
Porosty
Zdjęcia
2002
Powrót łososia
Zdjęcia
2001
Reich
Operator zdjęć specjalnych
2000
Rząd polski 1939 - 1945
Zdjęcia
1998
Grzyby chronione
Zdjęcia
1997
Kaj cię niesie
Zdjęcia
1996
O Władysławie Broniewskim
Zdjęcia
1995
Jeńcy
Zdjęcia
1994
Palę las
Zdjęcia
1992
Rezerwaty w cieniu kominów
Zdjęcia
1991
Justyna i Bartek
Zdjęcia
1991
Książę i żebrak
Zdjęcia
1991
Historia Cyganki
Współpraca operatorska
1989
Bóg stworzył świat i dał go człowiekowi
Zdjęcia
1988
Polska niepodległa 1918
Zdjęcia
1988
Skamieniały czas
Zdjęcia
1988
Listopad 1918
Zdjęcia
1987
Fan
Zdjęcia
1987
Była łąka...
Zdjęcia
1987
Świat w podczerwieni
Zdjęcia
1985
Tulipany
Zdjęcia
1985
40-lecie ze znaczkiem
Zdjęcia
1984
Słoneczna gromada
Zdjęcia
1983
Wodzenie niedźwiedzia. Jego śmierć i pogrzeb basa
Zdjęcia
1983
Wodzenie niedźwiedzia. Jego śmierć i pogrzeb Basa
Zdjęcia
1982
Raciborskie pierniki
Zdjęcia
1982
Zapomniane klocki
Zdjęcia
1982
Opowieść o dziku
Zdjęcia
1982
Wędrówka po krainie jurajskiej
Zdjęcia
1982
Życie na dializie
Zdjęcia
1982
Opolskie kwiaty
Zdjęcia
1981
Zwierzęta Adriatyku
Zdjęcia
1981
Kronika I Zjazdu NSZZ "Solidarność"
Zdjęcia
1981
Kronika I zjazdu NSZZ "Solidarność"
Zdjęcia
1981
Odznaczenia
Zdjęcia
1981
Krakowiaczek ci ja
Zdjęcia
1980
Trzcinowisko
Zdjęcia
1980
Mewy śmieszki
Zdjęcia
1979
Echo
Zdjęcia
1979
Zagadki oceanów świata
Zdjęcia
1979
Pejzaż z kuźnią
Zdjęcia
1979
Wianki
Zdjęcia
1979
Nowy ogień. Sobótka świętojańska
Zdjęcia
1978
Dlaczego się spóźniają
Zdjęcia
1978
Feliks Parnell
Zdjęcia
1978
Otwarcie Teatru Muzycznego w Zamku Książąt Pomorskich w Szczecinie
Zdjęcia
1978
Feliks Parnell
Zdjęcia
1978
Dlaczego się spóźniają
Zdjęcia
1978
Otwarcie Teatru Muzycznego w Zamku Książąt Pomorskich w Szczecinie
Zdjęcia
1978
Szansa
Zdjęcia
1978
"Ty pójdziesz górą" - Eliza Orzeszkowa
Operator kamery
1978
Zapowiedź ciszy
Operator kamery
1976
Siła bezwładu
Zdjęcia
1976
Huta Katowice
Zdjęcia
1976
Protokół
Współpraca operatorska
1976
Inna
Współpraca operatorska
1975
Przypowieść
Zdjęcia
1975
Kobieta
Zdjęcia
1975
Oni
Zdjęcia
1975
Nocny Kowboj
Zdjęcia
1975
Nie dramatyzujmy
Zdjęcia
1975
Przed sezonem
Zdjęcia
1975
Pan od śmiechu
Operator kamery
1974
Kreda
Zdjęcia
1974
Godziny wieczorne
Współpraca operatorska
Ostoje. Skarby przyrody centralnej polski. Natura 2000
Zdjęcia
 PION REŻYSERSKI (20)
2012
Obcy - gatunki inwazyjne w Polsce. Rośliny
Reżyser
2012
Obcy - gatunki inwazyjne w Polsce. Zwierzęta
Reżyser
2005
Ryż PRL
Współpraca
2004
Porosty
Reżyser
1998
Odbudowa lasów w Polsce
Reżyser
1998
Grzyby chronione
Reżyser
1994
Palę las
Reżyser
1992
Rezerwaty w cieniu kominów
Reżyser
1991
Lepsze miasto
Reżyser
1989
Bóg stworzył świat i dał go człowiekowi
Reżyser
1988
Skamieniały czas
Reżyser
1987
Była łąka...
Reżyser
1985
Tulipany
Reżyser
1984
Jest
Reżyser
1981
Zwierzęta Adriatyku
Reżyser
1980
Choroby zakaźne układu pokarmowego
Reżyser
1978
Awans miasta
Reżyser
1976
Huta Katowice
Reżyser
1974
Sen o Kurozwękach
Współpraca
Ostoje. Skarby przyrody centralnej polski. Natura 2000
Reżyser
 SCENARIUSZ (13)
2012
Obcy - gatunki inwazyjne w Polsce. Zwierzęta
Scenariusz
2012
Obcy - gatunki inwazyjne w Polsce. Rośliny
Scenariusz
2004
Porosty
Scenariusz
1998
Grzyby chronione
Scenariusz
1994
Palę las
Scenariusz
1992
Rezerwaty w cieniu kominów
Scenariusz
1991
Lepsze miasto
Scenariusz
1989
Bóg stworzył świat i dał go człowiekowi
Scenariusz
1988
Skamieniały czas
Scenariusz
1987
Była łąka...
Scenariusz
1985
Tulipany
Scenariusz
1981
Zwierzęta Adriatyku
Scenariusz
1980
Choroby zakaźne układu pokarmowego
Scenariusz
 INNE (2)
2012
Obcy - gatunki inwazyjne w Polsce. Zwierzęta
Komentarz
2012
Obcy - gatunki inwazyjne w Polsce. Rośliny
Komentarz
 ANIMACJA (1)
2004
Porosty
Animacja
 MONTAŻ (1)
2004
Porosty
Montaż
Opis
W latach 70. studiował na Wydziale Operatorskim Szkoły Filmowej w Łodzi. Przez wiele lat zawodowo związany z łódzką Wytwórnią Filmów Oświatowych.Realizator wielu filmów dokumentalnych, przyrodniczych ("Była łąka", "Rezerwaty w cieniu kominów", "Grzyby chronione"). W 1995 roku Polskie Towarzystwo Botaniczne przyznało mu medal im. prof. Bolesława Hryniewieckiego "za upowszechnianie wiedzy botanicznej".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll