PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Michel Legrand

Michel Legrand
URODZONY: 24 luty 1932, Paryż
Filmografia
 MUZYKA (30)
2006
Zakochany Paryż
Kompozytor
2002
Piano Bar
Muzyka
1995
Świat Jacquesa Demy
Muzyka
1995
Les Enfants de Lumière
Muzyka
1995
Nędznicy
Muzyka
1994
Prêt-à-Porter
Muzyka
1993
Panienki miały 25 lat
Muzyka
1990
Pas de deux
Muzyka
1990
Le Retour
Muzyka
1986
Wiesz, masz piękne schody…
Muzyka
1985
Rozstania i powroty
Muzyka
1983
Miłość w Niemczech
Kompozytor
1981
Jedni i drudzy
Muzyka
1980
Atlantic City
Muzyka
1977
Druga strona północy
Kompozytor
1973
Czterdzieści karatów
Muzyka
1973
Trzej muszkieterowie
Muzyka
1972
Porachunki rodzinne
Muzyka
1971
Małżonkowie roku drugiego
Muzyka
1970
The Lady in the Car with Glasses and a Gun
Muzyka
1970
Posłaniec
Muzyka
1968
Afera Thomasa Crowna
Muzyka
1966
Życie zamku
Muzyka
1964
Parasolki z Cherbourga
Muzyka
1964
Najpiękniejsze oszustwa świata
Muzyka
1963
Piękny maj
Muzyka
1962
Żyć własnym życiem
Muzyka
1961
Les fiancés du pont Mac Donald
Muzyka
1961
Cleo od 5 do 7
Muzyka
1961
Bijące serce
Muzyka
 AKTOR (4)
2014
Cena sławy
Szantażysta (głos)
1993
Panienki miały 25 lat
On sam
1964
Parasolki z Cherbourga
Jean (głos, nie występuje w napisach)
1961
Cleo od 5 do 7
Pianista Bob
 INNE (1)
1967
Panienki z Rochefort
Usługi finansowe
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll