PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zbigniew Koczanowicz

Zbigniew Koczanowicz
URODZONY: 05 październik 1909, Moskwa
ZMARŁ: 26 październik 1987 w wieku 78 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTOR (20)
1978
Dorota
profesor, przewodniczący narady
1977
Pasja
minister spraw wewnętrznych Rządu Narodowego
1975
Dzieje grzechu
naczelnik biura, miejsca pracy Ewy
1974
Wiosna panie sierżancie
mieszkaniec Trzebiatowa
1974
Janosik
włoski kupiec
1971
Wiktoryna, czyli czy pan pochodzi z Beauvais? (TV)
lekarz
1970
Album polski
urzędnik repatriacyjny
1969
Zbrodniarz, który ukradł zbrodnię
świadek napadu na Pałkę przesłuchiwany przez Siwego
1968
Otello z M-2
adwokat Chrupka
1967
Wenus z Ille (TV)
komisarz policji
1966
Pieczone gołąbki
dyrektor
1965
Niekochana
kapitan
1963
Ich dzień powszedni
kontroler PKP
1962
Czarne skrzydła
Martyzel
1962
Szpital
Profesor
1961
Kapelusz
Xawery, ojciec Leopolda
1961
Rzeczywistość
Czepulonis
1960
Decyzja
nie występuje w napisach
1958
Kalosze szczęścia
1958
Wolne miasto
Niemiec w piwiarni Schmoldego
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll