PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Roman Sykała

Roman Sykała
URODZONY: 09 listopad 1923, Zamość
ZMARŁ: 20 wrzesień 1972 w wieku 48 lat, Łódź (Polska)
Filmografia
 AKTOR (12)
1971
Gwiazda wytrwałości
korespondent wojenny
1971
150 na godzinę
kierownik warsztatu
1970
Pogoń za Adamem
oficer na zabawie w Rzymie
1970
Album polski
SS-man
1968
Przygoda z piosenką
1966
Bicz Boży
przewodniczący
1966
Don Gabriel
sturmbannfuhrer SS
1965
Lekarstwo na miłość
kasjer
1965
Pierwszy pawilon (TV)
profesor Franton
1963
Pamiętnik Pani Hanki
gość na raucie rozmawiający z Niementowskim
1963
Kryptonim Nektar
reżyser "Brzęczących argumentów"
1962
Drugi brzeg
naczelnik więzienia
 SCENARIUSZ (1)
1965
Maluch
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll