PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Jerzy Vaulin-Wolen

Jerzy Vaulin-Wolen
URODZONY: 09 czerwiec 1926, Warszawa
ZMARŁ: 09 marzec 2015 w wieku 88 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (11)
1970
Surmy zbrojne
Reżyser
1970
Lot
Reżyser
1969
Strzały pod Arsenałem
Reżyser
1969
Szept
Reżyser
1968
Szyk
Reżyser
1967
Tej nocy...
Reżyser
1966
Ślubowanie
Reżyser
1966
Z jasnego nieba
Reżyser
1963
Odra
Reżyser
1960
Cena sekundy
Reżyser
1957
Trzy bez atu
Reżyser
 SCENARIUSZ (5)
1982
Do góry nogami
Scenariusz
1968
Szyk
Scenariusz
1966
Z jasnego nieba
Scenariusz
1964
Operacja Garda III
Scenariusz
1957
Trzy bez atu
Scenariusz
 ZDJĘCIA (1)
1964
Operacja Garda III
Realizator, reżyser światła
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll