PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Anna Ciepielewska

Anna Ciepielewska
URODZONA: 07 styczeń 1936, Ostróg nad Horyniem
ZMARŁA: 20 maj 2006 w wieku 70 lat, Warszawa (Polska)
Filmografia
 AKTORKA (35)
1993
Taranthriller
matka
1992
Zwolnieni z życia
sąsiadka Wysockich
1992
Listopad
matka Sary
1991
Koniec gry
matka Janusza
1989
Urodzony po raz trzeci
Maria Wójcikowa, matka Leopolda)
1989
Po własnym pogrzebie
Maria Wójcikowa, matka Leopolda
1989
Kraj świata
kobieta czekająca na cud
1988
Amerykanka
Helena Suchecka
1985
Jesienią o szczęściu (TV)
1984
Umarłem, aby żyć
Maria Wójcikowa, matka Leopolda
1982
Słona Róża
żona Hrusy
1982
Niech cię odleci mara
matka Witka
1980
Ćma
rozmówczyni z omamami (głos)
1977
Bezkresne łąki
Marta
1975
Mniejszy szuka dużego
matka
1974
Łukasz
Kamińska, matka Łukasza
1974
Orzeł i reszka
Teresa
1971
Wizyta
żona Malinowskiego
1971
Aktorka
Olga Jazykowa
1970
Znaki na drodze
Helena
1969
Paragon gola
matka "Paragona"
1969
Paragon, gola!
matka Paragona
1968
Weekend z dziewczyną
sierżant Anna
1967
Długa noc
Katarzyna
1966
Marysia i Napoleon
pokojówka
1964
Obok prawdy
Miśka
1964
Pięciu
jego żona Maryjka
1964
Beata
kapitan Karska
1963
Przygoda noworoczna
żona Stefana
1962
Pasażerka
Marta
1962
Troje i las
Hanka
1961
Nóż w wodzie
Krystyna (głos)
1960
Matka Joanna od Aniołów
Małgorzata
1956
Koniec nocy
Danusia
1956
Trzy kobiety
Celina Wysocka
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll