PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Stanisław Urbanowicz

Stanisław Urbanowicz
ZMARŁ: 08 kwiecień 1959 w wieku 1959 lat, (Polska)
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (12)
1957
Dzieje dwóch łodzi
Reżyser
1957
Kropla wody
Reżyser
1955
Bunt niemowląt
Reżyser
1953
Pościg
Reżyser
1952
Pogoda na jutro
Reżyser
1952
Harcerze na zlocie
Reżyser
1951
Pracujemy pod wodą
Reżyser
1951
Sztuczne włókno
Reżyser
1950
Halinka w hucie szkła
Reżyser
1950
Dzień pracy w PDT
Reżyser
1946
Odrą do Bałtyku
Reżyser
1945
P.C.K w służbie społeczeństwa
Reżyser
 SCENARIUSZ (8)
1960
Dwie zapałki
Scenariusz
1950
Halinka w hucie szkła
Scenariusz
1950
Dzień pracy w PDT
Scenariusz
1948
Stalowe serca
Scenariusz
1945
P.C.K w służbie społeczeństwa
Scenariusz
1938
Granica
Scenariusz
1938
Kościuszko pod Racławicami
Scenariusz
1937
Dziewczęta z Nowolipek
Na podstawie
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll