PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Piotr Lutczyn
URODZONY: 13 czerwiec 1923, Lwów
ZMARŁ: 29 lipiec 1985 w wieku 62 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (40)
1986
Sobota
Reżyser
1985
Piątek
Reżyser
1985
Środa
Reżyser
1985
Czwartek
Reżyser
1984
Poniedziałek
Reżyser
1984
Wtorek
Reżyser
1983
Władca wydm
Reżyser
1983
Kielecka przygoda
Reżyser
1982
Koleś pracuje
Reżyser
1981
Wędrówki Pyzy: Na zbójeckich dróżkach
Reżyser
1979
Toruńskie igraszki
Reżyser
1979
Wędrówki Pyzy: Siedem koników
Reżyser
1978
Przeprowadzka
Reżyser
1978
Wesele kujawskie
Reżyser
1977
Wędrówki Pyzy: Za progiem...
Reżyser
1976
Nosił wilk razy kilka
Reżyser
1976
Śrubokręt i spółka
Reżyser
1975
Popotopowe kłopoty
Reżyser
1975
Pechowiec
Reżyser
1974
Akcja las
Reżyser
1974
Potopowe kłopoty
Reżyser
1974
Zimowa moda
Reżyser
1973
Przedpotopowe kłopoty
Reżyser
1973
Safari
Reżyser
1972
Fotoaparat
Reżyser
1971
Korsarze
Reżyser
1970
Małpi król
Reżyser
1969
Rajd
Reżyser
1968
Pierwsze kroki
Reżyser
1967
Planeta trzech wysp
Reżyser
1967
Sobowtór
Reżyser
1966
Czapka Niewidka
Reżyser
1965
Kryształowa góra
Reżyser
1964
Bitwa morska
Reżyser
1964
Królewskie łowy
Reżyser
1963
Miary czasu cz.I
Reżyser
1963
Miary czasu II
Reżyser
1962
Rozbitek
Reżyser
1961
Bibi
Reżyser
1961
Bibi sportowcem
Reżyser
 SCENOGRAFIA (28)
1986
Niedziela
Scenografia
1984
Poniedziałek
Scenografia
1984
Wtorek
Scenografia
1983
Władca wydm
Scenografia
1983
Kielecka przygoda
Scenografia
1978
Przeprowadzka
Scenografia
1976
Śrubokręt i spółka
Scenografia
1975
Pechowiec
Scenografia
1975
Popotopowe kłopoty
Scenografia
1974
Zimowa moda
Scenografia
1974
Akcja las
Scenografia
1974
Potopowe kłopoty
Scenografia
1973
Safari
Scenografia
1973
Przedpotopowe kłopoty
Scenografia
1972
Fotoaparat
Scenografia
1971
Korsarze
Scenografia
1970
Małpi król
Scenografia
1969
Rajd
Scenografia
1968
Pierwsze kroki
Scenografia
1967
Sobowtór
Scenografia
1967
Planeta trzech wysp
Scenografia
1966
Czapka Niewidka
Scenografia
1965
Kryształowa góra
Scenografia
1964
Królewskie łowy
Scenografia
1964
Bitwa morska
Scenografia
1963
Miary czasu cz.I
Scenografia
1963
Miary czasu II
Scenografia
1962
Rozbitek
Scenografia
 SCENARIUSZ (10)
1986
Niedziela
Scenariusz
1986
Sobota
Scenariusz
1985
Środa
Scenariusz
1985
Czwartek
Scenariusz
1985
Piątek
Scenariusz
1984
Wtorek
Scenariusz
1984
Poniedziałek
Scenariusz
1983
Władca wydm
Scenariusz
1979
Wędrówki Pyzy: Siedem koników
Scenariusz
1979
Toruńskie igraszki
Scenariusz
 ANIMACJA (1)
1968
Wesoła Ludwika
Animacja
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll