PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ludwik Kern

Ludwik Kern
URODZONY: 29 grudzień 1921, Łódź
ZMARŁ: 29 październik 2010 w wieku 88 lat, Kraków
Filmografia
 SCENARIUSZ (8)
1978
Proszę słonia
Scenariusz
1968
Pierwsze kroki
Scenariusz
1968
Proszę Słonia: Wycieczka za miasto
Scenariusz
1968
Przeprowadzka Dominika
Scenariusz
1968
Znajomi w ZOO
Scenariusz
1968
Powrót Dominika
Scenariusz
1968
Proszę Słonia: Kość słoniowa
Scenariusz
1968
Witaminki
Scenariusz
Opis
Poeta, pisarz, dziennikarz, scenarzysta, tłumacz. Zadebiutował w 1938 r. jako poeta, a po wojnie, w 1945 r. jako satyryk w "Szpilkach". Przez wiele lat związany był z redakcją "Przekroju". Był współautorem autorskich programów satyrycznych nadawanych przez Telewizję Polską. Na podstawie jego utworów dla dzieci zrealizowano wiele "dobranocek".
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll