PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Zofia Oraczewska

Zofia Oraczewska
URODZONA: 28 styczeń 1931, Warszawa
ZMARŁA: 19 październik 1997 w wieku 66 lat, Łódź
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENOGRAFIA (42)
1988
Królewski płaszcz
Scenografia
1987
Czas sępa
Scenografia
1986
Przed wschodem słońca
Scenografia
1985
Tornister, czapka i róg
Scenografia
1983
Przygody Jasia i Małgosi
Scenografia
1983
Przygody Czerwonego Kapturka
Scenografia
1982
Gwiazdka z nieba
Scenografia
1981
Pax vincit
Scenografia
1980
Telefon to twój przyjaciel
Scenografia
1979
Z życia owadów, czyli lot trzmiela
Scenografia
1978
Buda
Scenografia
1977
Odwiedziny nie z tej ziemi
Scenografia
1977
Przeziębienie
Scenografia
1976
Piekielne przygody
Scenografia
1976
Ostatnie wielkie drzewo
Scenografia
1976
Bankiet
Scenografia
1975
Ostatni zachód słońca
Scenografia
1975
Dwie gitary
Scenografia
1975
Si vis pacem
Scenografia
1974
Choinka
Scenografia
1974
Przyjaciel z jeziora
Scenografia
1973
De revolutionibus orbium coelestium
Scenografia
1973
Historia sentymentalna
Scenografia
1972
Lodówka
Scenografia
1972
Pies, kot i ... : Dom
Scenografia
1971
Po drugiej stronie
Scenografia
1971
Kangury
Scenografia
1970
Turyści
Scenografia
1969
Konkurs śpiewu
Scenografia
1969
Smocza jama
Scenografia
1968
Kompozytor i muza
Scenografia
1967
Kółko
Scenografia
1967
Cudowna skrzynka
Scenografia
1966
Gra
Scenografia
1966
Z wizytą u Centaurów
Scenografia
1965
Roztańczone pantofelki
Scenografia
1965
XIII baran
Scenografia
1964
Czarodziejski dzwon
Scenografia
1964
Czarodziejski eliksir
Scenografia
1963
Zamach
Scenografia
1962
Lody śmietankowe
Scenografia
1962
List gończy
Scenografia
 PION REŻYSERSKI (36)
1990
Łowy
Reżyser
1988
Królewski płaszcz
Reżyser
1987
Czas sępa
Reżyser
1986
Przed wschodem słońca
Reżyser
1985
Tornister, czapka i róg
Reżyser
1983
Przygody Czerwonego Kapturka
Reżyser
1983
Przygody Jasia i Małgosi
Reżyser
1981
Pax vincit
Reżyser
1979
Z życia owadów, czyli lot trzmiela
Reżyser
1977
Odwiedziny nie z tej ziemi
Reżyser
1976
Bankiet
Reżyser
1976
Ostatnie wielkie drzewo
Reżyser
1975
Si vis pacem
Reżyser
1975
Ostatni zachód słońca
Reżyser
1974
Przyjaciel z jeziora
Reżyser
1973
De revolutionibus orbium coelestium
Reżyser
1973
Historia sentymentalna
Reżyser
1972
Lodówka
Reżyser
1972
Pies, kot i ... : Dom
Reżyser
1971
Po drugiej stronie
Reżyser
1971
Kangury
Reżyser
1970
Turyści
Reżyser
1969
Konkurs śpiewu
Reżyser
1969
Smocza jama
Reżyser
1968
Kompozytor i muza
Reżyser
1967
Kółko
Reżyser
1967
Cudowna skrzynka
Reżyser
1966
Z wizytą u Centaurów
Reżyser
1965
Roztańczone pantofelki
Reżyser
1965
XIII baran
Reżyser
1964
Czarodziejski eliksir
Reżyser
1964
Czarodziejski dzwon
Reżyser
1963
Zamach
Reżyser
1962
List gończy
Reżyser
1962
Lody śmietankowe
Reżyser
1961
Utracony raj
Reżyser
 SCENARIUSZ (17)
1987
Czas sępa
Scenariusz
1986
Przed wschodem słońca
Scenariusz
1985
Tornister, czapka i róg
Scenariusz
1983
Przygody Jasia i Małgosi
Scenariusz
1983
Przygody Czerwonego Kapturka
Scenariusz
1979
Z życia owadów, czyli lot trzmiela
Scenariusz
1976
Bankiet
Scenariusz
1976
Ostatnie wielkie drzewo
Scenariusz
1975
Ostatni zachód słońca
Scenariusz
1975
Si vis pacem
Scenariusz
1974
Przyjaciel z jeziora
Scenariusz
1973
Historia sentymentalna
Scenariusz
1973
De revolutionibus orbium coelestium
Scenariusz
1971
Po drugiej stronie
Scenariusz
1969
Smocza jama
Scenariusz
1968
Kompozytor i muza
Scenariusz
1967
Kółko
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll