PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Kazimierz Faber
URODZONY: 11 grudzień 1929, Łodygowice
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (18)
1979
Bóbr
Scenariusz
1978
Żubr
Scenariusz
1977
Ryś
Scenariusz
1977
Świstak
Scenariusz
1977
Łoś
Scenariusz
1976
Wilk
Scenariusz
1976
Kozica
Scenariusz
1975
Borsuk
Scenariusz
1975
Dzik
Scenariusz
1975
Lis
Scenariusz
1972
Kłopoty z wykresem
Scenariusz
1970
Teczka
Scenariusz
1969
Balast
Scenariusz
1967
Papieros
Scenariusz
1967
Pieniądz
Scenariusz
1964
Chmurka
Scenariusz
1963
Dzielny ptaszek
Scenariusz
1959
Wyścig
Scenariusz
 ANIMACJA (7)
1989
Komar i orkiestra
Animacja
1986
Bolek i Lolek na Dzikim Zachodzie
Animacja
1986
Porwanie w Tiutiurlistanie
Animacja
1986
Kosmiczne przygody profesorka Nerwosolka
Animacja
1983
Przygody Błękitnego Rycerzyka
Animacja
1977
Wielka podróż Bolka i Lolka
Animacja
1967
Czarne czy białe
Animacja
 PION REŻYSERSKI (2)
1989
Księżniczka i smok
Reżyser
1986
Szpak na nartach
Reżyser
 SCENOGRAFIA (1)
1962
Drogowskaz
Scenografia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll