PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Edward Wątor
URODZONY: 07 lipiec 1929, Poręba
ZMARŁ: 00 1992 w wieku 62 lat, (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (62)
1990
Spadające gwiazdki
Reżyser
1989
Paź Królowej
Reżyser
1989
Skrzypce pasikonika
Reżyser
1988
Biedronka i tulipan
Reżyser
1986
Pożegnanie
Reżyser
1986
Kukułka
Reżyser
1985
Wędrówki skrzata
Reżyser
1984
Zimowy gość
Reżyser
1984
Chory miś
Reżyser
1983
Przy młynie
Reżyser
1981
Psi western
Reżyser
1979
Jak powstały gwiazdy
Reżyser
1979
Kleks
Reżyser
1978
Jutro będzie lepiej
Reżyser
1978
Feralny dzień
Reżyser
1977
Prima aprilis
Reżyser
1977
Reksio nauczyciel
Reżyser
1977
Wiosenne porządki
Reżyser
1976
Niefortunne niańki
Reżyser
1975
Dlaczego ślimak nie może być listonoszem
Reżyser
1975
Przyjaciele bobrów
Reżyser
1975
Reksio pocieszyciel
Reżyser
1975
Dwa kapelusze
Reżyser
1975
Zagadka w zoo
Reżyser
1975
Fotoreporter
Reżyser
1975
Tarapaty
Reżyser
1974
Imieniny Toli
Reżyser
1974
Dlaczego zając nie może być obrońcą
Reżyser
1974
Zgubiony ślad
Reżyser
1974
Pieski i kotki
Reżyser
1973
Reksio magik
Reżyser
1973
Reksio racjonalizator
Reżyser
1973
Reksio poszukiwacz
Reżyser
1972
Nad stawem
Reżyser
1972
Reksio sportowiec
Reżyser
1972
Reksio telewidz
Reżyser
1971
Baba Jaga
Reżyser
1971
Witaminowe cuda
Reżyser
1971
Smok
Reżyser
1970
Nad Orinoko
Reżyser
1970
Dziewczynka z lornetkami
Reżyser
1969
W krainie króla Słoneczko
Reżyser
1969
Wystawa psów
Reżyser
1968
Dlaczego słoń chciał polecieć na księżyc
Reżyser
1968
Przygoda w lesie
Reżyser
1967
Latarnik
Reżyser
1967
Jak zostałem bohaterem Dzikiego Zachodu
Reżyser
1967
Prezent
Reżyser
1966
Jacek i jego pieski
Reżyser
1966
Autostopowicze
Reżyser
1966
Roztargniony tatu
Reżyser
1966
Przyjaciele Jacka
Reżyser
1965
Luna-park
Reżyser
1965
Zasadzka
Reżyser
1964
Gwiazdka
Reżyser
1964
Karawana
Reżyser
1963
Plastuś na wsi
Reżyser
1963
Pogromca zwierząt
Reżyser
1962
Pająk i myszka
Reżyser
1960
Hassan i jego osioł
Reżyser
1958
Nocna warta
Reżyser
1958
Murzynek Ho-Ho
Reżyser
 SCENARIUSZ (7)
1984
Chory miś
Scenariusz
1966
Przyjaciele Jacka
Scenariusz
1966
Jacek i jego pieski
Scenariusz
1966
Autostopowicze
Scenariusz
1965
Luna-park
Scenariusz
1964
Gwiazdka
Scenariusz
1962
Pająk i myszka
Scenariusz
 SCENOGRAFIA (3)
1974
Pieski i kotki
Scenografia
1971
Smok
Scenografia
1966
Autostopowicze
Scenografia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll