PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Dorota Poraniewska

Dorota Poraniewska
URODZONA: 14 lipiec 1943, Bohumin
Filmografia
 ZDJĘCIA (309)
2002
Geniusz Eugeniusz
Zdjęcia
2001
Birbonek
Zdjęcia
2000
Królestwo za królewnę
Zdjęcia
1999
Czarny
Zdjęcia
1999
Gdzie jest moja mama?
Zdjęcia
1999
Porwanie
Zdjęcia
1998
Pierwsze loty za płoty
Zdjęcia
1998
Tristan i Izolda
Zdjęcia
1997
Powrót boćków
Zdjęcia
1997
Nocne przygody żaby
Zdjęcia
1997
Nas jest więcej
Zdjęcia
1997
Wyprawa bardzo ratunkowa
Zdjęcia
1996
Czarna lotnia
Zdjęcia
1996
Jaszczur
Zdjęcia
1996
Poprawiacz z utrwalaczem
Zdjęcia
1996
Wielkie pranie
Zdjęcia
1995
Kto kopie dołki
Zdjęcia
1995
Fałszywe żaby
Zdjęcia
1995
Ośmiorny
Zdjęcia
1995
Cyrk z bocianem
Zdjęcia
1995
Sójka Psujka
Zdjęcia
1995
Latający królik
Zdjęcia
1994
The return of the Gnomes (Powrót skrzatów)
Zdjęcia
1994
Brzydkie kociątko
Zdjęcia
1994
Greencat kontra Ratman
Zdjęcia
1994
O kruku Kraku
Zdjęcia
1994
Krótkie spięcie
Zdjęcia
1994
Nieprzemakalny kapturek
Zdjęcia
1993
Dawno, dawno temu
Zdjęcia
1993
Tajemnica śmietnika
Zdjęcia
1993
Pan Frustrat
Zdjęcia
1993
Det var engang. Trzy cytryny
Zdjęcia
1993
Kosmos 2000
Zdjęcia
1993
Det var engang. Trolle
Zdjęcia
1993
O dziwnym Smaku i niezwykłym Smogu
Zdjęcia
1993
Duchy
Zdjęcia
1993
W samo południe do Yumy
Zdjęcia
1993
Królewna w złym humorze
Zdjęcia
1993
Det var engang. Dwanaście kaczek
Zdjęcia
1992
O rycerzu i królu
Zdjęcia
1992
Okulary króla
Zdjęcia
1992
Ulica zmartwień i marzeń
Zdjęcia
1992
Bez powrotu panie Z
Zdjęcia
1992
Wilk i tolerancja
Zdjęcia
1992
Klon
Zdjęcia
1991
Lep
Zdjęcia
1991
Lotnictwo
Zdjęcia
1991
Krowa
Zdjęcia
1991
Kalesony szczęścia
Zdjęcia
1991
Sport
Zdjęcia
1991
Zwariowana dusza
Zdjęcia
1990
Szalony duch Rogera
Zdjęcia
1990
Dyliżans dwa
Zdjęcia
1990
Marzenie
Zdjęcia
1990
Malarstwo
Zdjęcia
1990
Elektryczność
Zdjęcia
1990
Reksio i sowa
Zdjęcia
1990
Spadające gwiazdki
Zdjęcia
1990
Architektura
Zdjęcia
1990
Reksio i kukułka
Zdjęcia
1990
Reksio i pelikan
Zdjęcia
1990
O królewnie, która nie mogła spać
Zdjęcia
1990
Telefon
Zdjęcia
1990
Reksio i paw
Zdjęcia
1989
O rybaku
Zdjęcia
1989
Koło
Zdjęcia
1989
Paź Królowej
Zdjęcia
1989
Komar i orkiestra
Zdjęcia
1989
Faworyt cesarza
Zdjęcia
1989
Księżniczka i smok
Zdjęcia
1989
Zbliżenie
Zdjęcia
1989
Lustro
Zdjęcia
1989
Zboże
Zdjęcia
1989
Moda
Zdjęcia
1989
99 węzłów
Zdjęcia
1989
Jeszcze jeden
Zdjęcia
1989
Ropa naftowa
Zdjęcia
1989
Skrzypce pasikonika
Zdjęcia
1988
Wyspa
Zdjęcia
1988
Portret
Zdjęcia
1988
O raku łobuziaku
Zdjęcia
1988
Zabawka
Zdjęcia
1988
Animalki
Zdjęcia
1987
Wielkie spadanie
Zdjęcia
1987
Muszla Maharadży
Zdjęcia
1986
Chłopiec i ptak
Zdjęcia
1986
Porwanie w Tiutiurlistanie
Zdjęcia
1986
Reksio i mrówki
Zdjęcia
1986
Strach na wróble
Zdjęcia
1986
Bajki Bolka i Lolka
Zdjęcia
1985
Zielono na białym
Zdjęcia
1984
Pies na myśliwych
Zdjęcia
1984
Robinson Crusoe
Zdjęcia
1984
Słuchacz
Zdjęcia
1984
O słoniku Trąbiku
Zdjęcia
1984
Leśne przygody Prometeja
Zdjęcia
1984
Żaba
Zdjęcia
1984
Ziarnko pszenicy
Zdjęcia
1984
Nim zapłonie znicz
Zdjęcia
1983
Judo
Zdjęcia
1983
Duch zamku lorda Mac-Intosha
Zdjęcia
1983
Skok w dal
Zdjęcia
1983
Retrospekcja
Zdjęcia
1982
Karambol
Zdjęcia
1982
Igraszki w parku
Zdjęcia
1982
Myszka i sowa
Zdjęcia
1982
Jubilat
Zdjęcia
1982
N
Zdjęcia
1982
Szybowce
Zdjęcia
1982
Miejsce
Zdjęcia
1982
Myszka i włóczęga
Zdjęcia
1982
Kanon
Zdjęcia
1981
Piotruś i powietrze
Zdjęcia
1981
Passa
Zdjęcia
1981
Budimex III
Zdjęcia
1981
Myszka i bocian
Zdjęcia
1981
8 i 3/4
Zdjęcia
1981
W trawie nie tylko piszczy
Zdjęcia
1981
Decydent
Zdjęcia
1981
Budimex II
Zdjęcia
1981
Koryto
Zdjęcia
1981
Zwalczaj pokusy, czyli Pan Boms jedzie do biura
Zdjęcia
1981
Król
Zdjęcia
1980
Makatka XXIII
Zdjęcia
1980
Powrót
Zdjęcia
1980
Chrzest na równiku
Zdjęcia
1980
Trąble
Zdjęcia
1980
Cyrograf
Zdjęcia
1980
Sęk
Zdjęcia
1980
Spych
Zdjęcia
1980
Ballada o złym czarowniku
Zdjęcia
1980
Pułapka
Zdjęcia
1980
Makatka XXII
Zdjęcia
1980
Hazard
Zdjęcia
1980
Walcz o pieski świat
Zdjęcia
1980
Zima
Zdjęcia
1980
Wuj Karlik
Zdjęcia
1980
Pampalini i goryl
Zdjęcia
1980
Makatka XXIV
Zdjęcia
1980
Bananowy kraj
Zdjęcia
1980
Grabarze
Zdjęcia
1980
Życiodajna
Zdjęcia
1980
Barbórka
Zdjęcia
1980
Pampalini i krokodyl
Zdjęcia
1979
Ucieczka Deszczowców
Zdjęcia
1979
Dlaczego?
Zdjęcia
1979
Makatka XIV
Zdjęcia
1979
Makatka XVI
Zdjęcia
1979
Makatka XVII
Zdjęcia
1979
Makatka XIX
Zdjęcia
1979
Ha-ha
Zdjęcia
1979
Palacz Guzła
Zdjęcia
1979
Makatka XV
Zdjęcia
1979
Makatka XXI
Zdjęcia
1979
Pierwszy Myping
Zdjęcia
1979
Jak powstały gwiazdy
Zdjęcia
1979
Defekt
Zdjęcia
1979
Lotnicza przygoda
Zdjęcia
1979
Reksio kompozytor
Zdjęcia
1979
Makatka XVIII
Zdjęcia
1979
Makatka XX
Zdjęcia
1978
Słoń
Zdjęcia
1978
Reportaż
Zdjęcia
1978
Wiosenna burza
Zdjęcia
1978
Makatka VII
Zdjęcia
1978
Makatka IX
Zdjęcia
1978
Jutro będzie lepiej
Zdjęcia
1978
Decyzja
Zdjęcia
1978
Wycieczka z robotem
Zdjęcia
1978
Reksio i jamnik
Zdjęcia
1978
Makatka XI
Zdjęcia
1978
Na strażackim poligonie
Zdjęcia
1978
Makatka XIII
Zdjęcia
1978
Zamiana
Zdjęcia
1978
Makatka VIII
Zdjęcia
1978
Z ogniem nie ma żartów
Zdjęcia
1978
Żubr
Zdjęcia
1978
Makatka X
Zdjęcia
1978
Makatka XII
Zdjęcia
1977
Makatka I
Zdjęcia
1977
Reksio wybawca
Zdjęcia
1977
Gdy zapłonie choinka
Zdjęcia
1977
Pampalini i tapir
Zdjęcia
1977
Makatka IV
Zdjęcia
1977
Wakacyjne szlaki
Zdjęcia
1977
Narodziny
Zdjęcia
1977
Makatka VI
Zdjęcia
1977
Ryś
Zdjęcia
1977
Pampalini i lew
Zdjęcia
1977
Gra
Zdjęcia
1977
Makatka II
Zdjęcia
1977
Morska wyprawa
Zdjęcia
1977
Makatka V
Zdjęcia
1977
Pampalini i mrówkojad
Zdjęcia
1976
Harcerska warta
Zdjęcia
1976
Jak wyginęły mamuty
Zdjęcia
1976
Wagary
Zdjęcia
1976
Kozica
Zdjęcia
1976
Wszystko lata
Zdjęcia
1976
Sarenka
Zdjęcia
1976
Gilgamesz
Zdjęcia
1976
Szerokiej drogi
Zdjęcia
1976
Reksio dentysta
Zdjęcia
1976
Maszeruje wojsko
Zdjęcia
1976
Wilk
Zdjęcia
1975
Zawody latawców
Zdjęcia
1975
Recital
Zdjęcia
1975
Reksio śpiewak
Zdjęcia
1975
Lis
Zdjęcia
1975
Myszka nad wodą
Zdjęcia
1975
Babcia
Zdjęcia
1975
Bocian
Zdjęcia
1975
Strzelnica
Zdjęcia
1975
Reksio swat
Zdjęcia
1975
Niezwykłe odkrycie
Zdjęcia
1975
Borsuk
Zdjęcia
1975
Tajemniczy plan
Zdjęcia
1975
Fotoreporter
Zdjęcia
1975
Reksio Robinson
Zdjęcia
1975
Dzik
Zdjęcia
1974
Ballada
Zdjęcia
1974
Zgubiony ślad
Zdjęcia
1974
Zabawa w zupełnie inne stworzenia. Ameba cz. II
Zdjęcia
1974
Tropami mitów
Zdjęcia
1974
Pieski i kotki
Zdjęcia
1974
To jest to
Zdjęcia
1974
Reksio ratownik
Zdjęcia
1974
Reksio medalista
Zdjęcia
1974
Zielone ścieżki
Zdjęcia
1974
Proste jak myczenie
Zdjęcia
1974
Tresowany piesek
Zdjęcia
1974
Tyle nóg, ile trzeba- Ameba, cz. I
Zdjęcia
1974
Reksio czyścioch
Zdjęcia
1974
Reksio rozjemca
Zdjęcia
1974
Wakacje na wsi
Zdjęcia
1974
Przyjaciół znajdziesz wszędzie
Zdjęcia
1974
Metamorfoza
Zdjęcia
1974
Mój tatuś
Zdjęcia
1974
Jutro
Zdjęcia
1974
Reksio pogromca
Zdjęcia
1974
Słoń i strusiątko
Zdjęcia
1973
Reksio racjonalizator
Zdjęcia
1973
Jesienna przygoda
Zdjęcia
1973
Nad jeziorem
Zdjęcia
1973
Podniebna podróż
Zdjęcia
1973
Sierpniowa wędrówka
Zdjęcia
1973
Opowieść o porcelanowym czajniczku
Zdjęcia
1973
Reksio rozbitek
Zdjęcia
1973
Na strychu
Zdjęcia
1973
Kruk
Zdjęcia
1973
Nad morzem
Zdjęcia
1973
Wycieczka samochodem
Zdjęcia
1973
Leć ptaszku!
Zdjęcia
1973
W puszczy
Zdjęcia
1973
Płomień
Zdjęcia
1973
Reksio magik
Zdjęcia
1973
Przygoda w lesie
Zdjęcia
1973
Reksio poszukiwacz
Zdjęcia
1973
Na wsi
Zdjęcia
1973
Biwak
Zdjęcia
1973
Pierwszy na mecie
Zdjęcia
1973
Małpka
Zdjęcia
1973
Zimowe igraszki
Zdjęcia
1972
Reksio wędrowiec
Zdjęcia
1972
Pościg
Zdjęcia
1972
W parku
Zdjęcia
1972
Psiaczek
Zdjęcia
1972
Kłopoty z wykresem
Zdjęcia
1972
Och! Och!
Zdjęcia
1972
Reksio aktor
Zdjęcia
1972
Porwany ekspres
Zdjęcia
1972
Reksio strażak
Zdjęcia
1972
Postrach Teksasu
Zdjęcia
1972
Indiański bożek
Zdjęcia
1972
Chciwość
Zdjęcia
1971
Uwięziona królewna
Zdjęcia
1971
Szczęśliwy motyl
Zdjęcia
1971
Reksio domator
Zdjęcia
1971
Baba Jaga
Zdjęcia
1971
Królowa Śniegu
Zdjęcia
1971
Podwórko
Zdjęcia
1971
Zdarzenie
Zdjęcia
1971
Wędrówka pędzla i ołówka
Zdjęcia
1971
Pantofelek Kopciuszka
Zdjęcia
1970
Reksio dobroczyńca
Zdjęcia
1970
Łowcy bizonów
Zdjęcia
1970
Dwa smyczki
Zdjęcia
1970
Na tropach yeti
Zdjęcia
1970
Pan nie wie, kim ja jestem
Zdjęcia
1970
Reksio obrońca
Zdjęcia
1970
Przemytnik
Zdjęcia
1970
Teczka
Zdjęcia
1970
Dziewczynka z lornetkami
Zdjęcia
1970
W krainie Bo-Bo
Zdjęcia
1969
Mini
Zdjęcia
1969
W krainie 1001 nocy
Zdjęcia
1969
W zbójeckim obozie
Zdjęcia
1969
Reksio marzyciel
Zdjęcia
1969
Ucieczka
Zdjęcia
1969
Zapałczany smok
Zdjęcia
1969
Olimpiada w Mexico
Zdjęcia
1969
W krainie króla Słoneczko
Zdjęcia
1969
Rycerz i kmieć
Zdjęcia
1969
Smok - expedition
Zdjęcia
1969
Gran Premio Argentyny
Zdjęcia
1968
Podróż do Afryki
Zdjęcia
1968
W puszczach Kanady
Zdjęcia
1967
Moja pierwsza podróż
Zdjęcia
1967
Duch w starym zamku
Zdjęcia
 SCENARIUSZ (1)
1980
Życiodajna
Scenariusz
 MUZYKA (1)
1976
Reksio dentysta
Muzyka
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll