PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Jerzy Zitzman
URODZONY: 11 maj 1918, Wadowice
ZMARŁ: 18 styczeń 1999 w wieku 80 lat, Wilkowice
Filmografia
 SCENOGRAFIA (32)
1987
Nić
Scenografia
1984
Noc arlekina
Scenografia
1983
Zabawa na strychu
Scenografia
1981
Dwie przygody Lemuela Gulliwera
Scenografia
1977
Gama
Scenografia
1975
Maszyna Trurla
Scenografia
1973
Wernisaż
Scenografia
1972
Mizantrop
Scenografia
1970
Niezwykłe wydarzenie
Scenografia
1969
Romeo i Julia
Scenografia
1969
Kolorowe obrazki
Scenografia
1968
Doktor Faust
Scenografia
1966
Wygnanie z raju
Scenografia
1965
Piotr Płaksin
Scenografia
1964
Noworoczna noc
Scenografia
1963
Młynek do kawy
Scenografia
1963
Don Juan
Scenografia
1962
Bocian i żabka
Scenografia
1962
Intruzi
Scenografia
1962
Helikopter
Scenografia
1962
Mileniowa przygoda
Scenografia
1961
Generał i mucha
Scenografia
1961
Trajluś na wagarach
Scenografia
1961
Gapa
Scenografia
1960
Pikusiowe figielki
Scenografia
1960
Pan Trąba
Scenografia
1960
Kominiarczyk
Scenografia
1959
Turniej
Scenografia
1959
Wyścig
Scenografia
1959
Bulandra i diabeł
Scenografia
1958
Szewczyk Kopytko
Projektant plastyczny
1956
Pan Rzepka i jego cień
Scenografia
 PION REŻYSERSKI (21)
1987
Nić
Reżyser
1984
Noc arlekina
Reżyser
1983
Zabawa na strychu
Reżyser
1981
Dwie przygody Lemuela Gulliwera
Reżyser
1977
Gama
Reżyser
1975
Maszyna Trurla
Reżyser
1973
Wernisaż
Reżyser
1972
Mizantrop
Reżyser
1970
Niezwykłe wydarzenie
Reżyser
1969
Kolorowe obrazki
Reżyser
1969
Romeo i Julia
Reżyser
1968
Doktor Faust
Reżyser
1966
Ikar
Reżyser
1966
Wygnanie z raju
Reżyser
1965
Piotr Płaksin
Reżyser
1964
Noworoczna noc
Reżyser
1963
Młynek do kawy
Reżyser
1963
Don Juan
Reżyser
1961
Generał i mucha
Reżyser
1960
Pan Trąba
Reżyser
1959
Bulandra i diabeł
Reżyser
 SCENARIUSZ (6)
1987
Nić
Scenariusz
1983
Zabawa na strychu
Scenariusz
1981
Dwie przygody Lemuela Gulliwera
Scenariusz
1972
Mizantrop
Scenariusz
1970
Niezwykłe wydarzenie
Scenariusz
1959
Bulandra i diabeł
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll