PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Andrzej Orzechowski

Andrzej Orzechowski
URODZONY: 24 listopad 1955, Bielsko-Biała
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (40)
2016
Kuba i śruba
Scenariusz
2009
Gwiazda Kopernika
Scenariusz
2005
Folk story
Scenariusz
2004
...ergo sum
Scenariusz
2003
Odlot
Scenariusz
2003
Zapominalscy
Scenariusz
2002
Geniusz Eugeniusz
Scenariusz
2002
Gągołki aniołki
Scenariusz
2001
Birbonek
Scenariusz
2000
Królestwo za królewnę
Scenariusz
1999
Porwanie
Scenariusz
1999
Czarny
Scenariusz
1999
Gdzie jest moja mama?
Scenariusz
1998
Pierwsze loty za płoty
Scenariusz
1998
Tristan i Izolda
Scenariusz
1997
Powrót boćków
Scenariusz
1997
Nas jest więcej
Scenariusz
1992
Bez powrotu panie Z
Scenariusz
1990
Szalony duch Rogera
Scenariusz
1990
Na tropie skarbów
Scenariusz
1989
Złoto na piasku
Scenariusz
1989
99 węzłów
Scenariusz
1989
Faworyt cesarza
Scenariusz
1988
Szalony Roger w opałach
Scenariusz
1988
Bananowy rejs
Scenariusz
1988
Wyspa
Scenariusz
1988
Żółty odcień czerwieni
Scenariusz
1988
Animalki
Scenariusz
1987
Poławiacze pereł
Scenariusz
1987
Muszla Maharadży
Scenariusz
1987
Karaluch
Scenariusz
1987
Sposób na wakacje Bolka i Lolka
Scenariusz
1987
Jak Jano słońce sprowadził
Scenariusz
1987
Uczeń wielkiego smoka
Scenariusz
1987
Suchary Szalonego Rogera
Scenariusz
1986
Bolek i Lolek na Dzikim Zachodzie
Scenariusz
1986
Bajki Bolka i Lolka
Scenariusz
1986
Pod kraterem
Scenariusz
1985
Trzy zapałki
Scenariusz
1984
Ziarnko pszenicy
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (8)
2016
Kuba i śruba
Reżyser
2009
Gwiazda Kopernika
Reżyser
2005
Folk story
Reżyser
2003
Odlot
Reżyser
2002
Geniusz Eugeniusz
Reżyser
1988
Żółty odcień czerwieni
Reżyser
1988
Animalki
Reżyser
1987
Sposób na wakacje Bolka i Lolka
Reżyser
Opis
Absolwent Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie (1980). Od 1984 roku związany ze Studiem Filmów Rysunkowych w Bielsku-Białej, obecnie pełni funkcję Prezesa Zarządu Studia.Twórca filmów animowanych.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll