PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Wacław Wajser
URODZONY: 28 wrzesień 1923, Woźniki
ZMARŁ: 27 listopad 1984 w wieku 61 lat,
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (58)
1979
Zaginął piesek
Reżyser
1978
Imieniny mamy
Reżyser
1978
Wiosenna burza
Reżyser
1977
Lotnia
Reżyser
1976
Czarna Dama
Reżyser
1976
Maszeruje wojsko
Reżyser
1976
Sarenka
Reżyser
1975
Bocian
Reżyser
1975
Zawody latawców
Reżyser
1975
Tajemniczy plan
Reżyser
1974
Na żaglówce
Reżyser
1974
Bieg na przełaj
Reżyser
1974
Pali się
Reżyser
1973
Sierpniowa wędrówka
Reżyser
1973
Małpka
Reżyser
1973
Nad jeziorem
Reżyser
1972
Psiaczek
Reżyser
1972
Tropiciele
Reżyser
1972
Porwany ekspres
Reżyser
1971
Zaklęty zamek
Reżyser
1971
Lampa Alladyna
Reżyser
1971
Tomcio Paluch
Reżyser
1970
Teczka
Reżyser
1970
W krainie Bo-Bo
Reżyser
1970
Złota rybka
Reżyser
1969
Gran Premio Argentyny
Reżyser
1968
Bajka jutra
Reżyser
1968
Na tropach bengalskiego tygrysa
Reżyser
1967
Mały artysta
Reżyser
1967
Czarne czy białe
Reżyser
1967
Jak zostałem aktorem filmowym
Reżyser
1966
Dwa koncerty
Reżyser
1966
Skarb
Reżyser
1965
Serce
Reżyser
1965
Na biwaku
Reżyser
1964
Chmurka
Reżyser
1964
Sportowcy
Reżyser
1963
Przygoda żabki
Reżyser
1963
Dzielny ptaszek
Reżyser
1963
Skrzyżowane szpady
Reżyser
1962
Drogowskaz
Reżyser
1962
Gorycz
Reżyser
1961
Gapa
Reżyser
1961
Trajluś na wagarach
Reżyser
1960
Piotruś i zwierciadło
Reżyser
1960
Dzień dobry muzyko
Reżyser
1960
Taaka ryba
Reżyser
1959
Pan Maluśkiewicz i wieloryb
Reżyser
1959
Wyścig
Reżyser
1958
ZOO
Reżyser
1957
Żółtodziób
Reżyser
1956
Pan Rzepka i jego cień
Reżyser
1956
Pojedynek profesora Filutka
Reżyser
1954
W krainie króla suma
Reżyser
1953
Niebieski lisek
Reżyser
1952
Historia o czyżykach
Reżyser
1951
O Heniu leniu
Reżyser
1950
Wilk i niedźwiadki
Reżyser
 SCENARIUSZ (22)
1970
Teczka
Scenariusz
1968
Bajka jutra
Scenariusz
1967
Mały artysta
Scenariusz
1967
Czarne czy białe
Scenariusz
1966
Dwa koncerty
Scenariusz
1966
Skarb
Scenariusz
1965
Serce
Scenariusz
1965
Na biwaku
Scenariusz
1964
Sportowcy
Scenariusz
1963
Przygoda żabki
Scenariusz
1963
Skrzyżowane szpady
Scenariusz
1962
Drogowskaz
Scenariusz
1962
Gorycz
Scenariusz
1961
Gapa
Scenariusz
1960
Piotruś i zwierciadło
Scenariusz
1960
Dzień dobry muzyko
Scenariusz
1960
Taaka ryba
Scenariusz
1959
Pan Maluśkiewicz i wieloryb
Scenariusz
1959
Wyścig
Scenariusz
1958
ZOO
Scenariusz
1957
Żółtodziób
Scenariusz
1954
W krainie króla suma
Scenariusz
 SCENOGRAFIA (15)
1978
Wiosenna burza
Scenografia
1976
Sarenka
Scenografia
1975
Tajemniczy plan
Scenografia
1973
Nad jeziorem
Scenografia
1973
Wycieczka w góry
Scenografia
1972
Tropiciele
Scenografia
1972
Porwany ekspres
Scenografia
1971
Zaklęty zamek
Scenografia
1971
Lampa Alladyna
Scenografia
1970
Teczka
Scenografia
1969
Gran Premio Argentyny
Scenografia
1968
Bajka jutra
Scenografia
1967
Mały artysta
Scenografia
1967
Czarne czy białe
Scenografia
1966
Dwa koncerty
Scenografia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll