PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Stefan Janik
URODZONY: 17 lipiec 1932, Argenteuil
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (44)
1991
Litera H
Reżyser
1991
Nieustraszeni pogromcy duchów
Reżyser
1989
Wielki boom
Reżyser
1987
Pole
Reżyser
1986
Niezwykła podróż
Reżyser
1985
Mokry dzień
Reżyser
1984
Przyjaciele
Reżyser
1984
Dobry dzień
Reżyser
1983
Jak ten kwiat na łące
Reżyser
1982
Kwiaty przynoszą szczęście
Reżyser
1981
Jabłuszko
Reżyser
1980
Dziesięć-sto
Reżyser
1980
Zero
Reżyser
1979
Dziewięć
Reżyser
1979
Osiem
Reżyser
1978
Siedem
Reżyser
1978
Sześć
Reżyser
1978
Pięć
Reżyser
1977
Błękitne niebo, zielone łąki
Reżyser
1977
Cztery
Reżyser
1976
Raz, dwa, trzy
Reżyser
1975
Fotograf
Reżyser
1974
Jajko kuchnia i kucharz
Reżyser
1974
Woda kran i hydraulik
Reżyser
1973
Szaro zielono kolorowo w mieście
Reżyser
1973
Cegła beton i budownictwo
Reżyser
1973
Czas zegar i zegarmistrz
Reżyser
1973
Śrubka, kluczyk i mechanika
Reżyser
1973
Cegła, beton, budownictwo
Reżyser
1972
W pogoni za kwadratem
Reżyser
1972
Czarodziejskie trójkąty
Reżyser
1972
Kolorowe koła
Reżyser
1971
Myszka
Reżyser
1970
Madame Faut Pas
Reżyser
1968
Szumi dokoła las
Reżyser
1967
Cień
Reżyser
1966
Mały, duży, największy
Reżyser
1965
Piramida
Reżyser
1965
Trzy po trzy
Reżyser
1963
W matni
Reżyser
1961
Szklany wróg
Reżyser
1961
Balony
Reżyser
1959
Legenda staroegipska-Ozyrys
Reżyser
1958
Uwaga
Reżyser
 SCENOGRAFIA (44)
1991
Litera H
Scenografia
1991
Nieustraszeni pogromcy duchów
Scenografia
1989
Wielki boom
Scenografia
1987
Pole
Scenografia
1986
Niezwykła podróż
Scenografia
1985
Mokry dzień
Scenografia
1984
Przyjaciele
Scenografia
1984
Dobry dzień
Scenografia
1983
Jak ten kwiat na łące
Scenografia
1982
Kwiaty przynoszą szczęście
Scenografia
1981
Jabłuszko
Scenografia
1980
Dziesięć-sto
Scenografia
1980
Zero
Scenografia
1979
Dziewięć
Scenografia
1979
Osiem
Scenografia
1978
Siedem
Scenografia
1978
Sześć
Scenografia
1978
Pięć
Scenografia
1977
Błękitne niebo, zielone łąki
Scenografia
1977
Cztery
Scenografia
1976
Raz, dwa, trzy
Scenografia
1975
Fotograf
Scenografia
1974
Jajko kuchnia i kucharz
Scenografia
1974
Woda kran i hydraulik
Scenografia
1973
Szaro zielono kolorowo w mieście
Scenografia
1973
Cegła beton i budownictwo
Scenografia
1973
Czas zegar i zegarmistrz
Scenografia
1973
Śrubka, kluczyk i mechanika
Scenografia
1972
W pogoni za kwadratem
Scenografia
1972
Czarodziejskie trójkąty
Scenografia
1972
Kolorowe koła
Scenografia
1971
Myszka
Scenografia
1970
Madame Faut Pas
Scenografia
1968
Szumi dokoła las
Scenografia
1967
Cień
Scenografia
1966
Mały, duży, największy
Scenografia
1965
Piramida
Scenografia
1965
Trzy po trzy
Scenografia
1963
W matni
Scenografia
1961
Szklany wróg
Scenografia
1961
Balony
Scenografia
1959
Legenda staroegipska-Ozyrys
Scenografia
1958
Szewczyk Kopytko
Projektant plastyczny
1958
Uwaga
Scenografia
 SCENARIUSZ (37)
1989
Wielki boom
Scenariusz
1987
Pole
Scenariusz
1986
Niezwykła podróż
Scenariusz
1985
Mokry dzień
Scenariusz
1984
Przyjaciele
Scenariusz
1984
Dobry dzień
Scenariusz
1983
Jak ten kwiat na łące
Scenariusz
1982
Kwiaty przynoszą szczęście
Scenariusz
1981
Jabłuszko
Scenariusz
1980
Dziesięć-sto
Scenariusz
1980
Zero
Scenariusz
1979
Dziewięć
Scenariusz
1979
Osiem
Scenariusz
1978
Siedem
Scenariusz
1978
Sześć
Scenariusz
1978
Pięć
Scenariusz
1977
Błękitne niebo, zielone łąki
Scenariusz
1977
Cztery
Scenariusz
1976
Raz, dwa, trzy
Scenariusz
1975
Fotograf
Scenariusz
1974
Jajko kuchnia i kucharz
Scenariusz
1974
Woda kran i hydraulik
Scenariusz
1973
Szaro zielono kolorowo w mieście
Scenariusz
1973
Cegła beton i budownictwo
Scenariusz
1973
Czas zegar i zegarmistrz
Scenariusz
1973
Śrubka, kluczyk i mechanika
Scenariusz
1973
Cegła, beton, budownictwo
Scenariusz
1971
Myszka
Scenariusz
1970
Madame Faut Pas
Scenariusz
1968
Szumi dokoła las
Scenariusz
1967
Cień
Scenariusz
1966
Mały, duży, największy
Scenariusz
1965
Piramida
Scenariusz
1965
Trzy po trzy
Scenariusz
1963
W matni
Scenariusz
1961
Balony
Scenariusz
1958
Uwaga
Scenariusz
Opis
Twórca wielu filmów animowanych. Przez wiele lat związany ze Studiem Miniatur Filmowych w Warszawie.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll