PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Eugeniusz Rudnik

Eugeniusz Rudnik
URODZONY: 28 marzec 1933, Nadkole nad Liwcem
ZMARŁ: 24 październik 2016 w wieku 83 lat, Warszawa (Polska)
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 MUZYKA (59)
2015
Ptasiek
Muzyka
2014
Rodnik
Muzyka
2000
Będzie wciąż ogromniał...
Muzyka
1998
wyśniona miłość
Muzyka
1998
Blizna
Muzyka
1997
Bezdomna miłość
Muzyka
1995
Od świtu do nocy
Muzyka
1994
Dama Kameliowa
Muzyka
1993
Kartki z podróży
Muzyka
1992
Martwa natura z ptakiem
Muzyka
1991
Zapis z przeszłości
Muzyka
1990
Umieranie rzeki
Muzyka
1988
Szychta
Muzyka
1987
Czas sępa
Muzyka
1987
Mistrz życia
Muzyka
1986
Big Bang
Muzyka
1986
Wodowanie
Muzyka
1986
Plan ogólny
Muzyka
1985
Łódź starożytna
Muzyka
1985
Okruchy wojny
Muzyka
1984
Gdzie Bug i Liwiec ku sobie płyną
Muzyka
1984
Skarżyńscy
Muzyka
1983
Piekielny młyn
Muzyka
1982
Obrabiarka
Muzyka
1980
Odpocząć za metą
Muzyka
1980
Panienki (TV)
Muzyka
1980
Olimpijskie obiekty Moskwy
Muzyka
1979
Bitwa pod Warną
Muzyka
1979
Kantata polska
Muzyka
1978
Do granic samego siebie
Muzyka
1978
Recordissimo
Muzyka
1977
Portret
Muzyka
1976
Lektura
Muzyka
1976
Punktualność
Muzyka
1976
Drzewo
Muzyka
1976
Legendy Opactwa Sulejowskiego
Muzyka
1976
Cisza
Muzyka
1976
Zieleń
Muzyka
1976
Boks
Muzyka
1976
Śnieg
Muzyka
1976
Fantazja
Muzyka
1976
Zraz
Muzyka
1976
List
Muzyka
1975
Pięciobój nowoczesny
Muzyka
1975
Muszla
Muzyka
1975
Pan polny
Muzyka
1975
Rosnące krajobrazy
Muzyka
1975
Śniadanie na trawie
Muzyka
1974
Cień tamtej wiosny
Muzyka
1974
Zupa
Muzyka
1974
Żywy obraz
Muzyka
1970
Gry
Muzyka
1969
Panopticum
Muzyka
1969
Autoportret 1877-1926
Muzyka
1969
Potem na pewno
Muzyka
1968
Miniatury
Muzyka
1967
Fobia
Muzyka
1966
No 00173
Muzyka
1964
Docent H. (TV)
Muzyka
 DŹWIĘK (1)
1971
Kompozycje przestrzenne Katarzyny Kobro
Opracowanie dźwięku
 PION REŻYSERSKI (1)
1968
Hobby
Współpraca
 AKTOR (1)
2014
15 stron świata
(bohater filmu)
Opis
Absolwent Politechniki Warszawskiej. Był autorem kompozycji do prawie 100 filmów fabularnych, dokumentalnych i animowanych, w większości realizowanych w Studiu Eksperymentalnym Polskiego Radia, z którym związany był od roku 1958.

Bohater wielokrotnie nagradzanego filmu dokumentalnego "15 stron świata" w reżyserii Zuzanny Solakiewicz.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll