PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Katarzyna Latałło

Katarzyna Latałło
URODZONA: 23 maj 1924, Warszawa
ZMARŁA: 11 grudzień 2009 w wieku 85 lat,
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENOGRAFIA (8)
1979
Kwiaty małej Idy
Scenografia
1979
Żelazko
Scenografia
1971
Sam sobie sterem
Scenografia
1970
Podnoszenie ciężarów
Scenografia
1968
Fotografia rodzinna
Scenografia
1963
Król czy królik
Scenografia
1962
Mamutek
Scenografia
1960
Pan słoń
Scenografia
 PION REŻYSERSKI (4)
1973
Kostium i maska
Reżyser
1971
Sam sobie sterem
Reżyser
1970
Podnoszenie ciężarów
Reżyser
1968
Fotografia rodzinna
Reżyser
 SCENARIUSZ (1)
1971
Sam sobie sterem
Scenariusz
Opis
Reżyser, scenarzystka i autorka scenografii do licznych filmów animowanych. Absolwentka Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie. Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll