PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Leszek Galewicz
URODZONY: 18 czerwiec 1939, Częstochowa
ZMARŁ: 05 styczeń 2003 w wieku 63 lat, Warszawa
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (28)
1988
Smog
Reżyser
1987
Preria
Reżyser
1986
Wodowanie
Reżyser
1986
Kucharz
Reżyser
1983
Gdzie diabeł nie może
Reżyser
1983
Z pustego i Salomon
Reżyser
1982
Koleś trafia do muzeum
Reżyser
1982
Gałąź
Reżyser
1982
Koleś trenuje
Reżyser
1981
Malowana awantura
Reżyser
1980
Usługa
Reżyser
1980
Uprzejmość
Reżyser
1980
Dieta
Reżyser
1979
Najmądrzejszy
Reżyser
1979
Śmiech to zdrowie
Reżyser
1979
Strzał
Reżyser
1979
Dawid i Goliat
Reżyser
1978
Wodne dzieci
Reżyser
1976
Pies, kot i ... : Latarnia morska
Reżyser
1976
Łowcy słoni
Reżyser
1976
Wyprawa po jabłka
Reżyser
1975
Rokita parobkiem
Reżyser
1975
Przeszkoda
Reżyser
1975
Rokita buduje most
Reżyser
1974
Rokita
Reżyser
1973
Obrazy
Reżyser
1973
Drapieżnik i jego zdobycz
Reżyser
1972
Radio
Reżyser
 SCENOGRAFIA (24)
1988
Smog
Scenografia
1987
Preria
Scenografia
1986
Wodowanie
Scenografia
1986
Kucharz
Scenografia
1983
Gdzie diabeł nie może
Scenografia
1983
Z pustego i Salomon
Scenografia
1982
Koleś trafia do muzeum
Scenografia
1982
Gałąź
Scenografia
1982
Koleś trenuje
Scenografia
1981
Malowana awantura
Scenografia
1980
Usługa
Scenografia
1980
Uprzejmość
Scenografia
1980
Dieta
Scenografia
1979
Najmądrzejszy
Scenografia
1979
Śmiech to zdrowie
Scenografia
1979
Strzał
Scenografia
1979
Dawid i Goliat
Scenografia
1976
Pies, kot i ... : Latarnia morska
Scenografia
1975
Rokita parobkiem
Scenografia
1975
Przeszkoda
Scenografia
1975
Rokita buduje most
Scenografia
1974
Rokita
Scenografia
1973
Obrazy
Scenografia
1972
Radio
Scenografia
 ANIMACJA (5)
1997
Dobranocka
Animacja
1984
Gwiazda
Animacja
1978
Proszę słonia
Animacja
1970
Świat Artura
Animacja
1965
Skrzydła
Animacja
 SCENARIUSZ (2)
1982
Gałąź
Scenariusz
1973
Obrazy
Scenariusz
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll