PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Wiesław Zięba
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (44)
2012
Kropla Zorzy Polarnej
Reżyser
2011
Tajemnicze zniknięcie gąsienicy
Reżyser
2009
Warsztaty Animacji - Kielce 2009
Reżyser
2009
Warsztaty Animacji - Koszalin 2009
Reżyser
2008
Przygoda nad stawem
Reżyser
2007
Niebezpieczna przygoda
Reżyser
2006
Jak promyk słońca szukał przyjaciela
Reżyser
2006
Wielka wędrówka
Reżyser
2006
Warzywniak, 360 st.
I Asystent reżysera, II Reżyser
2004
Zdrowie na pokładzie
Reżyser
2003
Magiczna gwiazda
Reżyser
2000
Cicha noc
Reżyser
1998
Kawa czy herbata -Świt
Reżyser
1997
Ślizgawka
Reżyser
1997
Rozśmieszacz
Reżyser
1997
Skoczek
Reżyser
1994
Afryka
Reżyser
1993
Trzecie życzenie
Reżyser
1993
Litera W
Reżyser
1993
Litera Z
Reżyser
1991
Szkoła narciarska
Reżyser
1990
Krecia robota
Reżyser
1988
Rozstanie
Reżyser
1988
Porwanie Serafina
Reżyser
1988
A capite
Reżyser
1988
Dawid i Sandy
Reżyser
1987
Straszna nora
Reżyser
1986
Powódź
Reżyser
1985
Szafir
Reżyser
1985
Intruz
Reżyser
1985
Tajemnice Wiklinowej Zatoki
Reżyser
1983
Kasztanek
Reżyser
1983
Jontek
Reżyser
1982
Kanon
Reżyser
1981
Koegzystencja
Reżyser
1981
Happy end
Reżyser
1981
Dzwonek
Reżyser
1981
Nutka z bluesem
Reżyser
1981
Lot lisa
Reżyser
1980
Zima
Reżyser
1980
Pampalini i goryl
Reżyser
1980
Jak to ze smokiem było
Reżyser
1979
Ha-ha
Reżyser
1977
Wilhelm Tell
Reżyser
 SCENOGRAFIA (26)
2012
Kropla Zorzy Polarnej
Projektant plastyczny
2008
Przygoda nad stawem
Scenografia
2006
Jak promyk słońca szukał przyjaciela
Scenografia
2004
Zdrowie na pokładzie
Scenografia
2000
Cicha noc
Scenografia
1998
Kawa czy herbata -Świt
Scenografia
1993
Trzecie życzenie
Scenografia
1993
Litera W
Scenografia
1993
Litera Z
Scenografia
1991
Szkoła narciarska
Scenografia
1988
Rozstanie
Scenografia
1988
Porwanie Serafina
Scenografia
1988
A capite
Scenografia
1987
Straszna nora
Scenografia
1986
Powódź
Scenografia
1985
Szafir
Scenografia
1985
Intruz
Scenografia
1983
Kasztanek
Scenografia
1983
Jontek
Scenografia
1982
Kanon
Scenografia
1981
Koegzystencja
Scenografia
1981
Happy end
Scenografia
1981
Dzwonek
Scenografia
1980
Zima
Scenografia
1979
Ha-ha
Scenografia
1977
Wilhelm Tell
Scenografia
 SCENARIUSZ (21)
2006
Jak promyk słońca szukał przyjaciela
Scenariusz
1988
Rozstanie
Scenariusz
1988
Porwanie Serafina
Scenariusz
1988
A capite
Scenariusz
1988
Dawid i Sandy
Scenariusz
1987
Straszna nora
Scenariusz
1985
Szafir
Scenariusz
1985
Intruz
Scenariusz
1985
Tajemnice Wiklinowej Zatoki
Scenariusz
1983
Kasztanek
Scenariusz
1983
Jontek
Scenariusz
1982
Kanon
Scenariusz
1981
Koegzystencja
Scenariusz
1981
Happy end
Scenariusz
1981
Passa
Scenariusz
1981
Dzwonek
Scenariusz
1980
Zima
Scenariusz
1979
Ha-ha
Scenariusz
1977
Wilhelm Tell
Scenariusz
1976
Śniadanie
Scenariusz
1974
To jest to
Scenariusz
 ANIMACJA (6)
2008
Przygoda nad stawem
Animacja
2007
Niebezpieczna przygoda
Animacja
2005
Mano
Animacja
1987
Och! Pampalini!!!
Animacja
1981
Lot lisa
Animacja
1975
Tiki Taki
Animacja
 ZDJĘCIA (1)
2008
Przygoda nad stawem
Zdjęcia
Opis
Przez lata był związany z Studiem Filmów Rysunkowych w Bielsku-Białej. Obecnie współpracuje ze Studiem Miniatur Filmowych w Warszawie. W jego dorobku znajdują się takie kultowe bajki jak „Reksio”, „Pampalini. Łowca zwierząt”, „Przygody Bolka i Lolka”, „Wyprawa profesora Gąbki”. Jest reżyserem kilkukrotnej nagradzanej na festiwalach „Magicznej gwiazdy”. W latach 2010-2011 reżyserował „Hip-Hip Hurra”.
MF
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll