PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
NIEPODLEGŁOŚĆ
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
Niepodległość
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ewa Błaszczyk

Ewa Błaszczyk
URODZONA: 15 październik 1955, Warszawa
Filmografia
 AKTORKA (29)
2017
PolandJa
Mama Artura
2016
Za niebieskimi drzwiami
ciotka Agata
2016
Planeta Singli
Oktawia, szefowa stacji telewizyjnej
2015
Gdzie jest Dory
Jenny (polski dubbing)
2014
Sąsiady
Sąsiadka
2010
Mistyfikacja
Czesława Oknińska
2006
Bezmiar sprawiedliwości
ławniczka Maria
2002
Obudzić Olę
(bohater filmu)
2001
Kameleon
Lena, żona Kamelskiego
2000
Koniec świata u Nowaków
notariusz
1995
Pokuszenie
funkcjonariuszka w więzieniu
1995
Nic śmiesznego
jego żona
1993
Obcy musi fruwać
Regina
1990
Mów mi Rockefeller
Aneta Malinowska (głos)
1989
Elegia dla jednej pani
1988
Dotknięci
Maria
1988
Hanussen
1988
Dekalog IX (TV)
Hanka
1988
Kornblumenblau
komendantowa
1985
Sezon na bażanty
Anna
1984
Powinowactwo
Lucyna Siematycka
1983
Stan wewnętrzny
kobieta przeszukiwana na ulicy
1983
Nadzór
Klara
1982
Bluszcz
Marta
1982
Wigilia '81
Anna
1982
Jeśli się odnajdziemy
Agnieszka
1981
Alicja
gość na przyjęciu
1981
Wierne blizny
Lenka
1979
Godzina „W” (TV)
Teresa
 INNE (1)
1986
Być kobietą w Birkenau
Lektor
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll