PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Catherine Deneuve

Catherine Deneuve
URODZONA: 22 październik 1943, Paryż
Filmografia
 AKTORKA (50)
2020
Helmut Newton. Piękno i bestia
2019
Prawda
2018
Pamiątki Claire Darling
Claire Darling
2017
Dwie kobiety
Béatrice Sobolevski
2015
La tête haute
Sędzia Florence Blaque
2015
Zupełnie Nowy Testament
Martine
2014
3 serca
Pani Berger
2013
We dwoje zawsze raźniej
Mathilde
2012
Lines of Wellington
Severina
2012
Asterix i Obelix: W służbie Jej Królewskiej Mości
Cordelia, królowa Brytów
2010
Żona doskonała
Suzanne Pujol
2010
Szalona miłość - Yves Saint Laurent
ona sama - zdjęcia archiwalne
2009
Dziewczyna z pociągu
Louise
2009
Irène
Ona sama (materiały archiwalne)
2008
Z miłości do gwiazd
Solange Duvivier
2007
Persepolis
Pani Satrapi, matka Marjane (głos)
2004
Utracona miłość
Cécile
2003
Ruchome słowa
Delfina
2002
8 kobiet
Gaby
2001
Tomcio Paluch
Królowa
2001
D'Artagnan
Królowa
2000
Tańcząc w ciemnościach
Kathy
1998
Plac Vendome
Marianne Malivert
1998
Powiew nocy
Hélène
1996
Złodzieje
Marie Leblanc
1995
Świat Jacquesa Demy
Ona sama
1995
Sto i jedna noc
Zjawa gwiazdy filmowej
1993
Moja ulubiona pora roku
Emilie
1993
Panienki miały 25 lat
Ona sama
1992
Indochiny
Eliane Devries
1991
Przeciw zapomnieniu
Ona sama (segment "Pour Febe Elisabeth Velasquez, El Salvador")
1986
Miejsce zbrodni
Lili Ravenel
1984
Fort Saganne
Louise
1983
Zagadka nieśmiertelności
Miriam Blaylock
1981
Wybór broni
Nicole Durieux
1981
Hotel Ameryka
Hélène
1979
We dwoje
Françoise
1978
Cudze pieniądze
Cécile Rainier
1977
Zagubione dusze
Elisa Stolz
1976
Si c'était à refaire
Catherine Berger
1972
Gliniarz
Cathy
1970
Tristana
Tristana
1968
Zawirowania serca
Lucile
1967
Panienki z Rochefort
Delphine Garnier
1967
Piękność dnia
Séverine Serizy (Piękność Dnia)
1966
Życie zamku
Marie
1966
Stworzenia
Milène
1965
Wstręt
Carole Ledoux
1964
Parasolki z Cherbourga
Geneviève Emery
1964
Najpiękniejsze oszustwa świata
Oszustka (segment "L'homme qui vendit la Tout Eiffel")
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll