PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
MENU
Adam Sikora
URODZONY: 03 maj 1960, Mikołów
Filmografia
 ZDJĘCIA (36)
2017
Ach śpij kochanie
Zdjęcia
2017
Śpij kochanie
Zdjęcia
2017
Miłość w Mieście Ogrodów
Zdjęcia
2016
Powrót giganta
Zdjęcia
2016
Ederly
Zdjęcia
2015
Ja, Olga Hepnarova
Zdjęcia
2015
Walser
Zdjęcia
2012
Wszystkie kobiety Mateusza
Zdjęcia
2012
Ixjana
Zdjęcia
2012
W cieniu
Zdjęcia
2011
Igor i żurawie
Zdjęcia
2011
Moja Australia
Zdjęcia
2010
Wydalony
Zdjęcia
2010
Młyn i krzyż
Zdjęcia
2010
Essential Killing
Zdjęcia
2010
Ewa
Zdjęcia
2009
Las
Zdjęcia
2008
Cztery noce z Anną
Zdjęcia
2007
Wilcza 11. Telepatrzydło
Zdjęcia
2005
Boże Ciało
Zdjęcia
2005
Erwin ze Śląska
Zdjęcia
2003
Koniec wakacji
Zdjęcia
2003
Węgiel
Zdjęcia
2001
Eukaliptus
Zdjęcia
2001
Angelus
Zdjęcia
1999
Skandalistka Kasia K.
Zdjęcia
1999
Wojaczek
Zdjęcia
1997
Pokój Saren (TV)
Zdjęcia
1997
Drugi brzeg (TV)
Zdjęcia
1996
Babie lato
Zdjęcia
1995
De Aegypto
Zdjęcia
1994
Dama Kameliowa
Zdjęcia
1989
Wnuk
Operator kamery
1988
Opowieść wigilijna
Operator oświetlenia
1986
Martwy wymiar
Zdjęcia
1985
Maszeńka
Zdjęcia
 SCENARIUSZ (16)
2018
Autsajder
Scenariusz
2017
Miłość w Mieście Ogrodów
Scenariusz
2016
Powrót giganta
Scenariusz
2011
Najpiękniejsza para piersi na świecie
Opieka pedagogiczna
2010
Ewa
Scenariusz
2010
Wydalony
Scenariusz
2010
Ćmy
Opieka pedagogiczna
2009
Afterparty
Opieka pedagogiczna
2009
Osiem
Opieka pedagogiczna
2009
Troje ludzi na pustkowiu
Opieka pedagogiczna
2009
Inny człowiek
Opieka pedagogiczna
2008
Supremax
Opieka pedagogiczna
2007
Blask
Opieka pedagogiczna
2007
Odbicie
Opieka pedagogiczna
2005
Erwin ze Śląska
Scenariusz
2005
Boże Ciało
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (8)
2018
Autsajder
Reżyser
2017
Miłość w Mieście Ogrodów
Reżyser
2016
Powrót giganta
Reżyser
2014
Bruno Shulz 1892 - 1942
Reżyser
2010
Ewa
Reżyser
2010
Wydalony
Reżyser
2005
Erwin ze Śląska
Reżyser
2005
Boże Ciało
Reżyser
 AKTOR (1)
2008
Cztery noce z Anną
mężczyzna na imieninach Anny
Opis
Polski operator i reżyser. W 1988 roku ukończył PWSFTviT w Łodzi na wydziale operatorskim. Ma na swoim koncie wiele znanych produkcji takich jak: „Dama Kameliowa”, „Boża podszewka. Część druga”, „Cztery noce z Anną”, a także „Młyn i krzyż” w reżyserii Lecha Majewskiego. Realizował spektakle Teatru Telewizji. Był wielokrotnie nominowany do Orłów – Polskiej Nagrody Filmowej. W 2011 roku otrzymał nagrodę za zdjęcia do filmu „Essential Killing” na 36. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni.
MF
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2018
Scroll