PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Józef Ćwiertnia

Józef Ćwiertnia
URODZONY: 20 grudzień 1936, Bulowice
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (38)
1990
Na tropie skarbów
Reżyser
1990
Szalony duch Rogera
Reżyser
1989
Złoto na piasku
Reżyser
1988
Wyspa
Reżyser
1987
Muszla Maharadży
Reżyser
1985
Dzielna mysz Felicja
Reżyser
1984
Żaba
Reżyser
1984
Nim zapłonie znicz
Reżyser
1983
Idylla
Reżyser
1983
Skok w dal
Reżyser
1982
Kapitan Kliper
Reżyser
1981
Reksio łyżwiarz
Reżyser
1981
Reksio i koguty
Reżyser
1980
Kapitan Pyk-Pyk
Reżyser
1980
Reksiowa wiosna
Reżyser
1979
Reksiowa jesień
Reżyser
1979
Reksio kompozytor
Reżyser
1978
Wycieczka z robotem
Reżyser
1978
Reksio gospodarz
Reżyser
1976
Słońce
Reżyser
1976
Reksio dentysta
Reżyser
1975
Złota gwiazdka
Reżyser
1975
Reksio swat
Reżyser
1975
Zaczarowany strych
Reżyser
1975
Reksio Robinson
Reżyser
1974
Reksio żeglarz
Reżyser
1974
Metamorfoza
Reżyser
1974
Reksio ratownik
Reżyser
1974
Reksio rozjemca
Reżyser
1974
Reksio czyścioch
Reżyser
1973
Na strychu
Reżyser
1973
Tola
Reżyser
1973
Lalka Agnieszki
Reżyser
1972
Reksio aktor
Reżyser
1972
Przygody kropli wody
Reżyser
1972
Reksio strażak
Reżyser
1972
Reksio wędrowiec
Reżyser
1970
Przemytnik
Reżyser
 SCENOGRAFIA (24)
1990
Na tropie skarbów
Scenografia
1990
Szalony duch Rogera
Scenografia
1989
99 węzłów
Scenografia
1989
Faworyt cesarza
Scenografia
1989
Złoto na piasku
Scenografia
1988
Bananowy rejs
Scenografia
1988
Wyspa
Scenografia
1988
Szalony Roger w opałach
Scenografia
1987
Uczeń wielkiego smoka
Scenografia
1987
Suchary Szalonego Rogera
Scenografia
1987
Poławiacze pereł
Scenografia
1987
Muszla Maharadży
Scenografia
1984
Przygody kapitana Pyk-Pyka
Scenografia
1984
Żaba
Scenografia
1983
Idylla
Scenografia
1982
Kapitan Kliper
Scenografia
1981
Kasztanek i Dąbek
Scenografia
1980
Kapitan Pyk-Pyk
Scenografia
1978
Wycieczka z robotem
Scenografia
1976
Słońce
Scenografia
1974
Metamorfoza
Scenografia
1973
Tola
Scenografia
1972
Przygody kropli wody
Scenografia
1970
Przemytnik
Scenografia
 SCENARIUSZ (20)
1990
Na tropie skarbów
Scenariusz
1990
Szalony duch Rogera
Scenariusz
1989
Faworyt cesarza
Scenariusz
1989
Złoto na piasku
Scenariusz
1989
99 węzłów
Scenariusz
1988
Szalony Roger w opałach
Scenariusz
1988
Bananowy rejs
Scenariusz
1988
Wyspa
Scenariusz
1987
Uczeń wielkiego smoka
Scenariusz
1987
Suchary Szalonego Rogera
Scenariusz
1987
Poławiacze pereł
Scenariusz
1987
Muszla Maharadży
Scenariusz
1984
Nim zapłonie znicz
Scenariusz
1983
Zawody łucznicze
Scenariusz
1983
Idylla
Scenariusz
1983
Skok w dal
Scenariusz
1982
Kapitan Kliper
Scenariusz
1980
Kapitan Pyk-Pyk
Scenariusz
1974
Metamorfoza
Scenariusz
1970
Przemytnik
Scenariusz
Opis
Przez wiele lat zawodowo związany ze Studiem Filmów Rysunkowych w Bielsku-Białej. Autor wielu filmów oraz seriali animowanych. M.in. takich jak "Podróże Kapitana Klipera". Laureat Nagrody Przewodniczącego Komitetu Kinematografii za całokształt twórczości w dziedzinie filmu pozafabularnego (za rok 1990).
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll