PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Krzysztof Raynoch
URODZONY: 21 kwiecień 1941, Kraków
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (22)
1989
Grunt to zdrowie
Reżyser
1989
Twierdza
Reżyser
1988
Supernova
Reżyser
1987
Cała naprzód
Reżyser
1987
Ciąg dalszy nastąpi
Reżyser
1986
Reforma
Reżyser
1985
Kruk i orzeł
Reżyser
1985
Ad Acta
Reżyser
1984
Dawidowa proca
Reżyser
1983
Rycerz i księżniczka
Reżyser
1982
Don Kichot
Reżyser
1981
Posąg
Reżyser
1981
Przejście
Reżyser
1981
Posąg
Asystent reżysera
1980
Oaza
Reżyser
1979
Recepta
Reżyser
1979
Dziecko
Reżyser
1973
Orły umierają w locie
Reżyser
1972
Triumf
Reżyser
1970
Ziarno
Reżyser
1969
Ludzie
Reżyser
1969
W szponach sexu
Asystent reżysera
 SCENOGRAFIA (19)
1989
Twierdza
Projektant plastyczny
1989
Grunt to zdrowie
Projektant plastyczny
1988
Supernova
Projektant plastyczny
1987
Ciąg dalszy nastąpi
Projektant plastyczny
1987
Cała naprzód
Projektant plastyczny
1986
Reforma
Scenografia
1985
Kruk i orzeł
Projektant plastyczny
1983
Rycerz i księżniczka
Projektant plastyczny
1982
Don Kichot
Projektant plastyczny
1981
Posąg
Scenografia
1981
Przejście
Scenografia
1981
Posąg
Projektant plastyczny
1980
Oaza
Projektant plastyczny
1979
Recepta
Scenografia
1979
Dziecko
Scenografia
1973
Orły umierają w locie
Scenografia
1972
Triumf
Scenografia
1970
Ziarno
Scenografia
1969
Ludzie
Scenografia
 SCENARIUSZ (14)
1989
Twierdza
Scenariusz
1989
Grunt to zdrowie
Scenariusz
1988
Supernova
Scenariusz
1987
Cała naprzód
Scenariusz
1986
Reforma
Scenariusz
1985
Kruk i orzeł
Scenariusz
1984
Dawidowa proca
Scenariusz
1981
Przejście
Scenariusz
1979
Recepta
Scenariusz
1979
Dziecko
Scenariusz
1973
Orły umierają w locie
Scenariusz
1972
Triumf
Scenariusz
1970
Ziarno
Scenariusz
1969
Ludzie
Scenariusz
 ANIMACJA (5)
1989
Grunt to zdrowie
Animacja
1988
Supernova
Animacja
1988
Kule i koła
Animacja
1984
Dawidowa proca
Animacja
1982
Don Kichot
Animacja
 ZDJĘCIA (1)
1984
Dawidowa proca
Operator kamery
 AKTOR (1)
1969
W szponach sexu
Opis
Absolwent Wydziału Malarstwa i Grafiki ASP w Krakowie (1966), student Pracowni Rysunku Filmowego tejże uczelni, współtwórca krakowskiego Studia Filmów Animowanych. Twórca wielu filmów animowanych. Za "Don Kichota" otrzymał Nagrodę "Brązowego Tancerza" na Międzynarodowym Festiwalu Filmów Krótkometrażowych w Huesce.

opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll