PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Ryszard Czekała

Ryszard Czekała
URODZONY: 05 marzec 1941, Bydgoszcz
ZMARŁ: 30 październik 2010 w wieku 69 lat, Kraków
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (12)
1997
Człowiek i chleb
Scenariusz
1987
Kredą rysowane
Scenariusz
1985
Piętno
Na podstawie
1982
Przeklęta Ziemia
Scenariusz
1978
Płomienie
Scenariusz
1976
Zofia
Scenariusz
1973
Dzień
Scenariusz
1973
Sekcja zwłok
Scenariusz
1971
Wypadek
Scenariusz
1970
Apel
Scenariusz
1970
Syn
Scenariusz
1968
Ptak
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (11)
1997
Człowiek i chleb
Reżyser
1985
Piętno
Reżyser
1982
Przeklęta Ziemia
Reżyser
1978
Płomienie
Reżyser
1976
Zofia
Reżyser
1973
Dzień
Reżyser
1973
Sekcja zwłok
Reżyser
1971
Wypadek
Reżyser
1970
Apel
Reżyser
1970
Syn
Reżyser
1968
Ptak
Reżyser
 SCENOGRAFIA (6)
1973
Sekcja zwłok
Scenografia
1973
Dzień
Scenografia
1971
Wypadek
Scenografia
1970
Syn
Scenografia
1970
Apel
Scenografia
1968
Ptak
Scenografia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll