PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Krzysztof Magowski

Krzysztof Magowski
URODZONY: 04 maj 1952, Poznań
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 SCENARIUSZ (15)
2014
Sen o Warszawie
Scenariusz
2008
Zapomniane powstanie
Scenariusz
2006
Poznańskie powstanie 1956
Scenariusz
2003
Cień radiostacji
Scenariusz
2002
Coś pięknego
Scenariusz
2001
EROS-EX
Opieka artystyczna
2000
Świat moich wujków
Scenariusz
2000
Juliusz Słowacki tańczy
Scenariusz
1992
Felix Dzierżyński ląduje w Warszawie
Scenariusz
1990
Piggate
Scenariusz
1990
Piggate
Autor dialogów
1988
Więcej bluesa
Scenariusz
1988
Powrót do Polski
Scenariusz
1983
Na etapie
Scenariusz
1980
Coś wesołego
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (15)
2014
Sen o Warszawie
Reżyser
2008
Zapomniane powstanie
Reżyser
2006
Poznańskie powstanie 1956
Reżyser
2003
Cień radiostacji
Reżyser
2002
Coś pięknego
Reżyser
2000
Juliusz Słowacki tańczy
Reżyser
2000
Świat moich wujków
Reżyser
1998
Adama... tajemnice
Reżyser
1992
Felix Dzierżyński ląduje w Warszawie
Reżyser
1990
Piggate
Reżyser
1988
Więcej bluesa
Reżyser
1985
Muzeum sportu
Reżyser
1983
Na etapie
Reżyser
1982
Przesłuchanie
Współpraca
1980
Coś wesołego
Reżyser
 AKTOR (1)
1982
Różne gatunki ptaków
Opis
Absolwent Wydziału Prawa UAM w Poznaniu oraz Wydziału Radia i Telewizji Uniwersytetu Śląskiego w Katowicach. W 1999 wybrany został na I wiceprzewodniczącego Zarządu nowo powołanego Stowarzyszenia Autorów Filmowych (SAF). Twórca wielu znakomitych filmów dokumentalnych. Członek Polskiej Akademii Filmowej.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll