PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Krystyna Mokrosińska

Krystyna Mokrosińska
URODZONA: 16 sierpień 1942, Warszawa
Członkini Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (10)
2014
Gra o wolność. Ocalone taśmy
Reżyser
2005
Dialog z Księdzem Tischnerem
Reżyser
2005
Solidarność. Jak zerwaliśmy żelazną kurtynę. Cz. 2
Reżyser
1997
W duchu i w prawdzie
Reżyser
1994
Młodsi od swoich wyroków
Reżyser
1988
Listopad 1918
Reżyser
1988
Polska niepodległa 1918
Reżyser
1986
Wielki kryzys
Reżyser
1978
Franciszek Apryas
Reżyser
1978
Tarnowskie góry
Reżyser
 SCENARIUSZ (7)
2005
Dialog z Księdzem Tischnerem
Scenariusz
2005
Solidarność. Jak zerwaliśmy żelazną kurtynę. Cz. 2
Scenariusz
1994
Młodsi od swoich wyroków
Scenariusz
1988
Listopad 1918
Scenariusz
1988
Polska niepodległa 1918
Scenariusz
1978
Franciszek Apryas
Scenariusz
1978
Tarnowskie góry
Scenariusz
 INNE (1)
1988
Polska niepodległa 1918
Komentarz
Opis
Absolwentka Wydziału Filologicznego Uniwersytetu Warszawskiego (1964). Dziennikarka telewizyjna, autorka filmów dokumentalnych. Odznaczona Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski za "wybitne zasługi dla rozwoju telewizji publicznej, za osiągnięcia w pracy zawodowej i działalności społecznej" (2013).
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll