PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Marek Hłasko

Marek Hłasko
URODZONY: 14 styczeń 1934, Warszawa
ZMARŁ: 14 czerwiec 1969 w wieku 35 lat, Wiesbaden (Niemcy)
Filmografia
 SCENARIUSZ (7)
1993
Pierwszy krok w chmurach
Na podstawie
1988
Szukając gwiazd
Na podstawie
1987
Sonata marymoncka
Na podstawie
1958
Ósmy dzień tygodnia
Na podstawie
1957
Pętla
Scenariusz
1957
Pętla
Na podstawie
1956
Koniec nocy
Scenariusz
 AKTOR (3)
1994
Marek Hłasko bez mitów
1986
Piękny dwudziestoletni
(bohater filmu)
1982
Życie bujne i tragiczne. Marek Hłasko
(bohater filmu)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll