PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Kazimierz Urbański
URODZONY: 26 marzec 1929, Święciechowa
ZMARŁ: 18 styczeń 2015 w wieku 85 lat,
Filmografia
 SCENARIUSZ (26)
1998
Przepraszam
Opieka pedagogiczna
1998
Film
Opieka pedagogiczna
1997
Joan Miro
Opieka artystyczna
1997
Po ciemku
Opieka pedagogiczna
1997
Porażka
Opieka pedagogiczna
1997
Nocna podróż
Opieka pedagogiczna
1997
Często się czuje człowiek
Opieka pedagogiczna
1996
Nokturn
Scenariusz
1995
Wariacje na temat Witkacego
Opieka artystyczna
1995
Uniesienie
Opieka pedagogiczna
1994
Hans Memling. Sąd ostateczny
Scenariusz
1994
Toccata z Fugi i Toccaty d-moll BWV 565
Opieka artystyczna
1993
Pablo Picasso
Opieka artystyczna
1991
Koncert fortepianowy C-dur Andante KV 467
Scenariusz
1990
Taniec szkieletów. Dance Macabre
Scenariusz
1989
Witkacego wywoływanie duchów
Scenariusz
1989
Lunapark
Scenariusz
1982
Demony
Scenariusz
1980
Arytmia
Scenariusz
1969
Humanae vitae
Scenariusz
1967
Tren zbója
Scenariusz
1966
Czar kółek
Scenariusz
1965
Słodkie rytmy
Scenariusz
1964
Pamiętnik filatelisty
Scenariusz
1963
Materia
Scenariusz
1963
Moto-gaz
Scenariusz
 PION REŻYSERSKI (19)
1996
Nokturn
Reżyser
1994
Hans Memling. Sąd ostateczny
Reżyser
1991
Koncert fortepianowy C-dur Andante KV 467
Reżyser
1990
Taniec szkieletów. Dance Macabre
Reżyser
1989
Witkacego wywoływanie duchów
Reżyser
1989
Lunapark
Reżyser
1982
Demony
Reżyser
1980
Arytmia
Reżyser
1969
Rezerwat
Reżyser
1969
Humanae vitae
Reżyser
1967
Tren zbója
Reżyser
1966
Czar kółek
Reżyser
1965
Na krakowskim rynku
Reżyser
1965
Słodkie rytmy
Reżyser
1964
Pamiętnik filatelisty
Reżyser
1963
Moto-gaz
Reżyser
1963
Materia
Reżyser
1962
Pasieka
Reżyser
1960
Gips - Romanca
Reżyser
 ZDJĘCIA (14)
1994
Hans Memling. Sąd ostateczny
Zdjęcia
1990
Taniec szkieletów. Dance Macabre
Zdjęcia
1989
Lunapark
Zdjęcia
1987
Pierwsza podróż Ako
Zdjęcia
1982
Demony
Zdjęcia
1980
Arytmia
Zdjęcia
1969
Ludzie
Zdjęcia
1969
Humanae vitae
Zdjęcia
1968
Ptak
Zdjęcia
1967
Tren zbója
Zdjęcia
1967
Fobia
Zdjęcia
1967
Czuwaj
Zdjęcia
1963
Moto-gaz
Zdjęcia
1963
Materia
Zdjęcia
 SCENOGRAFIA (14)
1996
Nokturn
Scenografia
1991
Koncert fortepianowy C-dur Andante KV 467
Scenografia
1990
Taniec szkieletów. Dance Macabre
Scenografia
1989
Witkacego wywoływanie duchów
Scenografia
1989
Lunapark
Scenografia
1982
Demony
Scenografia
1980
Arytmia
Scenografia
1969
Humanae vitae
Scenografia
1967
Tren zbója
Scenografia
1966
Czar kółek
Scenografia
1965
Słodkie rytmy
Scenografia
1964
Pamiętnik filatelisty
Scenografia
1963
Materia
Scenografia
1963
Moto-gaz
Scenografia
 MUZYKA (2)
1982
Demony
Muzyka
1980
Arytmia
Muzyka
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll