PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Bartłomiej Topa

Bartłomiej Topa
URODZONY: 26 maj 1967, Nowy Targ
Filmografia
 AKTOR (48)
2019
Żelazny most
2019
Pan T.
2018
Dziura w głowie
2016
Po prostu przyjaźń
Patryk
2016
Sługi boże
komisarz Warski
2015
Obce niebo
Marek
2015
Karbala
kapitan Kalicki
2015
Król życia
"Kapsel"
2014
Obietnica
ojciec Janka
2014
Letnie przesilenie
Leon
2014
Kebab i Horoskop
Kebab
2013
Mój biegun
Bogdan Mela
2013
Drogówka
Sierżant Ryszard Król
2013
Wspomnienie poprzedniego lata
Stefan, ojciec Basi
2011
Proste pragnienia
Zbyszek
2011
Sztos 2
Ludwik
2011
Wyjazd integracyjny
Dąbal
2010
Trick
"Szuler"
2010
Kret
szef "Solidarności" w kopalni
2010
Prosta historia o miłości
Reżyser Patryk Berger
2010
Nie ten człowiek
Zwolennik stu metrów
2010
Szpilki na giewoncie
Janek Duda-Grosz
2009
Piksele
Posterunkowy
2009
Afterparty
2009
Hel
Pacjent Radek
2009
Dom zły
porucznik Mróz
2008
Boisko bezdomnych
"Górnik"
2005
Wieża
"Toksyk"
2005
Garbi: Superbryka
Kevin (polska wersja językowa) (głos)
2004
Lucky Luke
Averell, polski dubbing (głos)
2004
Wesele
Janusz, pan młody
2003
Zróbmy sobie wnuka
Kawa
2003
Biała sukienka
kościelny
1999
Na plebanii w Wyszkowie 1920
ksiądz
1998
Demony wojny wg Goi
Max
1996
Wezwanie (TV)
sanitariusz
1995
Prowokator
Adam
1994
Wrony
policjant
1994
Polska śmierć
dziennikarz w tv
1994
Pokój Anny
Marek
1994
Szczur
mieszkaniec podziemia
1993
Taranthriller
Piotr
1993
Wynajmę pokój...
policjant
1993
Trzy kolory: Biały
Jacek, pracownik firmy Karola
1992
Listopad
Piotr
1991
Eksperyment
1990
Zakład
Matlak
1989
Ręce
 SCENARIUSZ (1)
2009
Afterparty
Współpraca scenariuszowa
 PRODUKCJA (1)
2004
Wesele
Producent
Opis
Polski aktor i producent filmowy. Ukończył Wydział Aktorski PWSFTViT w Łodzi. Współpracował z Krzysztofem Kieślowskim, Agnieszką Holland, Wojciechem Smarzowskim, Olafem Lubaszenko, Krzysztofem Langiem i innymi znanymi polskimi reżyserami. Wystąpił, między innymi, w wielokrotnie nagradzanych filmach Wojciecha Smarzowskiego „Wesele”, „Dom zły”. Popularność przyniosły mu również role w serialach, zwłaszcza komiczna kreacja aktorska w serialu „Złotopolscy”.
W 2013 roku nominowany do Polskiej Nagrody Filmowej w kategorii Najlepsza Główna Rola Męska za rolę w filmie "Drogówka".
SJ
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll