PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Russell Ira Crowe

Russell Ira Crowe
URODZONY: 07 kwiecień 1964, Wellington
Filmografia
 AKTOR (27)
2017
Mumia
Dr Henry Jekyll
2016
Nice Guys. Równi goście
Jackson Healy
2015
Ojcowie i córki
Jake Davis
2014
Źródło nadziei
Connor
2014
Noe: wybrany przez Boga
Noe
2014
Zimowa opowieść
Pearly Soames
2013
Władza
Burmistrz Nicholas Hostetler
2013
Człowiek ze stali
Jor-El
2012
Człowiek o żelaznych pięściach
Jack Knife
2012
Les Miserables: Nędznicy
Inspektor Javert
2010
Robin Hood
Robin Longstride
2010
Dla niej wszystko
John Brennan
2009
Stan gry
Cal McAffrey
2008
W sieci kłamstw
Ed Hoffman
2007
American Gangster
detektyw Richie Roberts
2007
3:10 do Yumy
Ben Wade
2006
Dobry rok
Max Skinner
2005
Człowiek ringu
Jim Braddock
2003
Pan i władca: Na krańcu świata
Kapitan "Lucky" Jack Aubrey
2001
Piękny umysł
John Forbes Nash Jr.
2000
Gladiator
Maximus Decimus Meridus
2000
Dowód życia
Terry Thorne
1999
Informator
Jeffrey Wigand
1997
Tajemnice Los Angeles
Oficer Wendell 'Bud' White
1995
Szybcy i martwi
Cort
1992
Romper Stomper
Hando
1992
Menedżer w bamboszach
Kim Barry
 PRODUKCJA (2)
2015
Ojcowie i córki
Producent wykonawczy
2010
Robin Hood
Producent
 PION REŻYSERSKI (1)
2014
Źródło nadziei
Reżyser
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2019
Scroll