PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU
Jerzy Sztwiertnia
URODZONY: 25 grudzień 1946, Chorzów
Członek Stowarzyszenia Filmowców Polskich
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (20)
1998
Polski Pen Club
Reżyser
1996
Dzielski: bankietem do kapitalizmu
Reżyser
1994
Kusy i inni
Reżyser
1994
Żywa piramida
Reżyser
1993
Człowiek z szuflady. Aleksander Ścibor-Rylski (1928-1983)
Reżyser
1992
Zły
Reżyser
1989
"Nim słońce wejdzie..."
Reżyser
1988
Oszołomienie
Reżyser
1984
111 dni letargu
Reżyser
1977
Wesołych świąt
Reżyser
1977
Niedziela pewnego małżeństwa w mieście przemysłowym średniej wielkości
Reżyser
1976
Koncert na piłę
Reżyser
1976
Złota kaczka
Reżyser
1975
Grzech Antoniego Grudy
Reżyser
1973
Dziesiąty raz w Opolu
Reżyser
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
Reżyser
1971
Trzy plus jeden
Reżyser
1971
Punkt wyjścia
Reżyser
1970
Dziewczęta z korpusu oświaty
Reżyser
1968
Śniadanie na trawie
Reżyser
 SCENARIUSZ (16)
2005
Motór
Opieka artystyczna
1994
Kusy i inni
Scenariusz
1994
Żywa piramida
Scenariusz
1993
Człowiek z szuflady. Aleksander Ścibor-Rylski (1928-1983)
Scenariusz
1992
Zły
Scenariusz
1989
"Nim słońce wejdzie..."
Scenariusz
1984
111 dni letargu
Scenariusz
1984
111 dni letargu
Autor dialogów
1976
Koncert na piłę
Scenariusz
1976
Złota kaczka
Scenariusz
1975
Grzech Antoniego Grudy
Scenariusz
1973
Dziesiąty raz w Opolu
Scenariusz
1972
Siedem czerwonych róż czyli Benek Kwiaciarz o sobie i o innych
Scenariusz
1971
Trzy plus jeden
Scenariusz
1971
Punkt wyjścia
Scenariusz
1968
Śniadanie na trawie
Scenariusz
 ZDJĘCIA (1)
1970
Dziewczęta z korpusu oświaty
Zdjęcia
 AKTOR (1)
1967
Maestro
Opis
Absolwent Wydziału Reżyserii Szkoły Filmowej w Łodzi (dyplom w 1972 r.). Reżyser filmów fabularnych, dokumentalnych, spektakli telewizyjnych oraz seriali. M.in. takich jak "Klan", "Plebania", "Linia życia". Współwłaściciel studia produkcyjnego "Fokus Film". Członek Polskiej Akademii Filmowej.
opis redakcji
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll