PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Bohdan Kosiński

Bohdan Kosiński
URODZONY: 14 październik 1922, Kościeniewicze
ZMARŁ: 12 kwiecień 2003 w wieku 80 lat, Warszawa
Filmografia
 PION REŻYSERSKI (38)
1993
Przerwany film
Reżyser
1985
Polska 1985. Żyć w prawdzie
Reżyser
1981
Poręczenie: Z zapisu chwili
Reżyser
1981
Wzywamy was
Reżyser
1981
Narodziny Solidarności
Reżyser
1979
Jak wiele dróg
Reżyser
1978
Temat sportowy
Reżyser
1978
Tenis stołowy - metodyka nauczania - uderzenie atakujące
Reżyser
1977
Bieg to zdrowie
Reżyser
1977
Zegarek
Reżyser
1976
Szkic etnograficzny
Reżyser
1974
Konferencja bezpieczeństwa w Helsinkach
Reżyser
1974
Satysfakcja
Reżyser
1974
Wspólny problem
Reżyser
1972
Homo ludens
Reżyser
1971
Na torach
Reżyser
1970
Próba
Reżyser
1970
Tak się zaczęło
Reżyser
1969
Akcja B-2
Reżyser
1969
Druga Wiosna Ludów
Reżyser
1969
Wietnam 1945-1969
Reżyser
1968
Czerwony - rewolucyjny - warszawski
Reżyser
1968
Herold
Reżyser
1968
Płomień
Reżyser
1968
Wersal - Poczdam
Reżyser
1968
Wersal-Poczdam
Reżyser
1967
W starej Samarkandzie
Reżyser
1966
Historia jednego zamku
Reżyser
1966
Moi znajomi
Reżyser
1965
W Białymstoku
Reżyser
1965
Feldpost Osten 1942-44
Reżyser
1964
Zawodnicy
Reżyser
1963
100 lat
Reżyser
1962
Kiedy były Szwedy
Reżyser
1962
Z dokumentów walki
Reżyser
1960
Pamiętnik jego wysokości
Reżyser
1959
Trzech panów z Zamościa
Reżyser
1958
Miasto na wyspach
Reżyser
 SCENARIUSZ (14)
1993
Przerwany film
Scenariusz
1977
Bieg to zdrowie
Scenariusz
1976
Szkic etnograficzny
Scenariusz
1974
Satysfakcja
Scenariusz
1972
Robotnicy 1971: nic o nas bez nas
Konsultant
1971
W takim niedużym mieście...
Opieka artystyczna
1971
Na torach
Scenariusz
1970
Tak się zaczęło
Scenariusz
1969
Druga Wiosna Ludów
Scenariusz
1968
Czerwony - rewolucyjny - warszawski
Scenariusz
1968
Herold
Scenariusz
1965
Feldpost Osten 1942-44
Scenariusz
1963
100 lat
Scenariusz
1962
Kiedy były Szwedy
Scenariusz
 AKTOR (1)
2001
Dlatego zrobiłem film
(bohater filmu)
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2021
Scroll