PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

John Malkovich

John Malkovich
URODZONY: 09 grudzień 1953, Christopher
Filmografia
 AKTOR (42)
2019
Dolina Bogów
2018
Mile 22
Bishop
2017
Tożsamość zdrajcy
Bob Hunter
2016
Żywioł. Deepwater Horizon
Vidrine
2014
Pingwiny z Madagaskaru
Dave (głos)
2014
Miasteczko Cut Bank
Szeryf Vogel
2013
Red 2
Marvin Boggs
2013
Wiecznie żywy
Generał Grigio
2012
Lines of Wellington
Generał Wellington
2011
Transformers 3
Bruce Brazos
2011
Noseland
Jako on sam
2010
Red
Marvin Boggs
2008
Oszukana
Wielebny Gustav Briegleb
2008
Tajne przez poufne
Osbourne Cox
2008
Hańba
Profesor David Lurie
2007
Beowulf
Unferth
2006
Klimt
Gustav Klimt
2006
Eragon
Galbatorix
2006
Akademia tajemniczych sztuk pięknych
profesor Sandiford
2005
Autostopem przez galaktykę
Humma Kavula
2005
Być jak Stanley Kubrick
Alan Conway
2004
Rozpustnik
Karol II
2003
Johnny English
Pascal Sauvage
2003
Ruchome słowa
John Walesa
2002
Adaptacja
on sam
2000
Cień wampira
Friedrich Wilhelm Murnau
1999
Joanna d'Arc
Karol VII
1999
Być jak John Malkovich
John Horatio Malkovich
1996
Król Olch
Abel Tiffauges
1996
Portret damy
Gilbert Osmond
1996
Mary Reilly
Dr. Henry Jekyll / Mr. Edward Hyde
1996
Nieugięci
Generał Thomas Timms
1993
Alive - Dramat w Andach
Starszy Carlitos / Narrator (głos, nie występuje w napisach)
1993
Na linii ognia
Mitch Laary
1992
Myszy i ludzie
Lennie Small
1990
Red Hot and Blue (TV)
on sam
1988
Witaj w domu
Barry Maxwell
1988
Niebezpieczne związki
Wicehrabia Sébastien de Valmont
1987
Szklana menażeria
Tom Wingfield
1987
Imperium Słońca
Basie
1985
Śmierć komiwojażera (TV)
Biff Loman
1984
Pola śmierci
Alan 'Al' Rockoff
 PRODUKCJA (5)
2012
Charlie
Producent
2011
Kobieta na skraju dojrzałości
Producent wykonawczy
2004
Rozpustnik
Producent
2001
Ghost World
Producent
1988
Przypadkowy turysta
Producent wykonawczy
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2023
Scroll