PORTAL
start
Aktualności
Filmy polskie
Box office
Baza wiedzy
Książki filmowe
Dokument
Scenarzyści
Po godzinach
Blogi
Konkursy
SFP
start
Wydarzenia
Komunikaty
Pożegnania
Zostań członkiem SFP
Informacje
Dla członków SFP
Kontakt
ZAPA
www.zapa.org.pl
Komunikaty
Informacje
Zapisy do ZAPA
Kontakt
KINO KULTURA
www.kinokultura.pl
Aktualności
Informacje
Repertuar
Kontakt
STUDIO MUNKA
www.studiomunka.pl
Aktualności
Informacje
Zgłoś projekt
Kontakt
AKTORZY POLSCY
www.aktorzypolscy.pl
Aktualności
Informacje
Szukaj
Kontakt
FILMOWCY POLSCY
www.filmowcypolscy.pl
Aktualnosci
Informacje
Szukaj
Kontakt
MAGAZYN FILMOWY
start
O magazynie
Kontakt
STARA ŁAŹNIA
www.restauracjalaznia.pl
Aktualności
Informacje
Rezerwacja
Kontakt
PKMW
start
Aktualności
Filmy
O programie
Kontakt
Portal
SFP
ZAPA
Kino Kultura
Studio Munka
Magazyn Filmowy
Stara Łaźnia
PKMW
Aktorzy Polscy
Filmowcy Polscy
MENU

Helen Mirren

Helen Mirren
URODZONA: 26 lipiec 1945, Chiswick
Filmografia
 AKTORKA (37)
2019
Anna
Olga
2019
Szybcy i wściekli: Hobbs i Shaw
2018
Dziadek do orzechów i cztery królestwa
Matka Ginger
2018
Winchester: Dom duchów
2017
Ella i John
2016
Ukryte piękno
Brigitte
2015
Trumbo
Hedda Hopper
2015
Złota dama
Maria Altmann
2014
Podróż na sto stóp
Madame Mallory
2013
Red 2
Victoria
2013
Uniwersytet potworny
Dean Hardscrabble (głos)
2012
Hitchcock
Alma Reville
2012
The Door
Emerenc
2010
Legendy sowiego królestwa. Strażnicy Ga'Hoole
Nyra (głos)
2010
Burza
Prospera
2010
Red
Victoria
2010
Dług
Rachel Singer
2009
Stan gry
Cameron Lynne
2007
Skarb Narodów: Księga Tajemnic
Emily Appleton
2006
Królowa
Królowa Elżbieta II
2005
Autostopem przez galaktykę
Głęboka myśl (głos)
2004
Mama na obcasach
Dominique
2003
Dziewczyny z kalendarza
Chris
2001
Nie ma takiej rzeczy
Szefowa
2001
Gosford park
Pani Wilson
2001
Obietnica
Lekarka
1999
Jak wykończyć panią T.?
Pani Tingle
1998
Książę Egiptu
Królowa (głos)
1995
Szaleństwo Króla Jerzego
Królowa Charlotte
1994
Szaleństwa Króla Jerzego
Królowa Charlotte
1988
Wyspa Pascaliego
Lydia Neuman
1985
Białe noce
Galina Ivanova
1984
Cal
Marcella
1984
2010: Odyseja kosmiczna
Tanya Kirbuk
1981
Excalibur
Morgana
1980
Długi Wielki Piątek
Victoria
1973
Szczęśliwy człowiek
Patricia
Copyright © by Stowarzyszenie Filmowców Polskich 2002 - 2020
Scroll